Lite corona, tillbakablick och mer fiskefoton

För första gången på hur längesedan som helst sitter jag i soffan med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon. Jag vaknade av att F kom in till vårt sovrum, han har sovit hos Mimmi inatt. Han somnade om men jag var klarvaken 05.20 så jag gick först in till Mimmi och försökte sova, men det gick inte och då gick jag upp istället. Det gick en ikeareklam för ett tag sedan där familjemedlemmar bytte sängar hur som helst hela tiden, och jisses vad det är så hemma hos oss! Man vet aldrig vem man vaknar bredvid, eller var de andra sover för natten.
(null)
I gårkväll överförde jag en del foton från kameran från i lördags, och vår fisketur. Och som en parantes så gjorde jag en tillbakablick till de två senaste majmånaderna här på bloggen (den här bloggen blev för övrigt 2 år i början av maj, woho!). Jisses vad livet har sett olika ut, och samtidigt sig likt. Jag kanske ska göra ett tillbakablicksinlägg? När jag läser om att gå på IKEA eller shoppa så känns det märkligt, tänk att bara gå helt fritt utan coronavaksamhet?! Tänk så fort man vänjer sig vid att inte kunna göra vissa saker?! Att gå på stan med Mimmi känns förbjudet, även om jag mer än gärna hade gjort det nu när hon är lite större! 
(null)
Hur som helst, sånt man får göra är ju att till exempel fiska som vi gjorde i lördags. Ja och grilla då, efter lite problem med engångsgrillen. Mimmi är stor nog att hålla i grillkorven själv, och det känns så märkligt! Utan ketchup ska det vara förövrigt! 
(null)
Att åka och fiska eller göra utflykt är något både jag och F är uppväxta med och gärna för vidare. Då ska det finnas grillkorv , eller pannkakor, MER-dricka (apelsin för mig, äpple för F), ballerinakex och föräldrar som gnabbas när man ska få in allt i bilen. Fler som känner igen det? 
(null)
Sen handlar det ju såklart också om att vara ute i naturen, upptäcka lite på egen hand och komma ifrån allt det vanliga lite.  (null)
Och umgås såklart! Utan distraktioner. Fokusera på det där flötet som kanske kanske hamnar under vattnet. Eller tillsammans leta efter den där ormen som låg i gräset, eller plocka lite vitsippor i skogsbrynet. 
(null)
Mimmi leker mycket själv nu, är i sin fantasivärld där vi inte riktigt har tillträde som vuxna. Jag är så glad för att hon har sin fantasi och leker var hon än kommer med det som står till buds. Särskilt eftersom jag inte kan leka så mycket med henne med den stora magen (som för övrigt ser mycket större ut på bild än vad jag förstår i vardagen... inte konstigt jag har så mycket krämpor!). 
(null)

Vår fina lilla stora tjej som blir storasyster om en månad! Tänk att vi blir fyra då. Jag kan knappt förstå det, samtidigt som allt i liveresultat nu går ut på just det, att vi ska bli fyra 💖

Mammalivet, Tillbakablickar, Vardagen, Älskade unge | |
Upp