Tisdagstrolldeg, onsdagsmelon och torsdagsfest

Depp-tisdagen övergick till en bättre tisdagseftermiddag som inte alls var så pjåkig. Efter förskolan gjorde jag trolldeg som vi lekte med en stund, och sedan byggde vi en lakankoja med lampa i så att Mimmi kunde mysa lite när jag bäddade rent i sängarna. 
(null)
Vi läste också Alfons Åberg inne i kojan och Mimmi satt som ett ljus hela tiden. 
(null)
I onsdags var Mimmi på förskolan och det vettiga jag fick gjort när hon var där var att laga belugalasagne till middag och att ha i frysen. Jag somnade därefter på soffan en stund innan det var dags att hämta henne igen. 
(null)

De hade bland annat lekt i skogen och Mimmivar nöjd, som vanligt. Vi var ute hela eftermiddagen och fikade melon på altanen. F kom hem i bra tid och påbörjade att få ordning i trädgården. Mimmis farmor och farfar kom också hit och lekte med Mimmi. De stannade också över på lite mat och en drink. 
(null)

Igår fick jag sovmorgon och sedan åt vi pannkaksfrukost hela lilla familjen. Därefter åkte F för att köpa grästrimmer och annat roligt (enligt honom roligt, enligt mig grymt tråkiga utgifter). Jag och Mimmi ordnade lite med tvätt och körde sedan mot hennes farmor och farfar. Det blev ett extravarv i bilen så att Mimmi kunde somna en stund. Vi håller på att sluta sova middag men vissa dagar behöver hon fortfarande en liten middagslur. 
(null)

Väl framme vaknade hon och fick lunch innan det väntade poolbad, cykelutflykt och grillmiddag. På vägen hem slocknade hon i bilen och två trötta föräldrar fick en lugn kväll. 
(null)

Idag ska vi äta glass nere vid sjön om vädret tillåter. Kanske att vi också går inom butikerna som säljer barnkläder här i byn. Mimmi behöver lite kläder, och bebisen har fortfarande ingen kofta. Vi försöker att handla mer och mer lokalt för att butikerna ska finnas kvar. Dessutom har det visat sig att det sällan lönar sig ekonomiskt att köra till de större städerna här omkring.
Mammalivet, Vardagen, Älskade unge | |
Upp