En tillbakablick på maj månad

(null)

Den här bloggen är inne på sitt tredje år i skrivande stund. Jag började skriva ungefär 1,5 månad efter förlossningen och minns det som ett sätt att fördriva amningstiden på något lite vettigt. Att skriva blogg är nämligen mer finurligt än att bara fördriva tiden. Här har jag samlat vardagslivet med Mimmi, 100-tals recept, en bank med matnyttigt om hälsa och träning plus mammahacks, hela resan med förlossningsskador och mer. Här har jag också kunnat bearbeta dels förlossningsskadorna och vad det innebar, baksidorna med att bli mamma (dvs knasiga förväntningar från omvärlden) samt annat som jag sällan nämner  här men som ändå blivit bearbetade delvis med hjälp av bloggen. Skrivandet är ju mitt element, och gärna när jag får göra det prestigelöst på en plattform jag gör som jag vill med. 

Hur som helst. Här kommer en sammanfattning från bloggarkivet för maj 2018 . Då var Mimmi knappt 1,5 månader och vi var ganska mycket i en bubbla fortfarande. F hade nyligen börjat jobba igen och jag kunde så sakta gå längre sträckor samtidigt som risken för RS-viruset minskade allt mer. Vi fick ju rådet att hålla oss  från folkmassor tills Mimmi var tre månader , men det höll inte.  När hon var två månader började vi åka på utflykter och dessutom var maj månad början på den vääääldigt varma sommaren 2018! Det var redan grillförbud och risk för vattenbrist! 

Utflykter vi åkte på jag och Mimmi var dels IKEA (stackars barn som var där första gången), då för att börja köpa lite saker till vårt bröllop som vi hade i augusti.  (null)
Vi åkte till Wanås och jag minns det både som en befrielse, och en bedrift att åka dit med en söt liten bebis. Det var varmt, jag var förkyld och Mimmi tyckte inte om att åka bil. Något hon däremot tyckte om var att amma och titta på de alldeles nyutslagna bokträden som vajade i vinden. 
(null)
En dag åkte vi med Mimmis farmor till Hovdala. Mimmi skrek hela bilresan minns jag, och vi åt god mat minns jag också, men inte mycket mer. Började det inte regna eller vad var det som hände? Hoppas min svärmor minns? 
(null)En annan dag åkte vi in till Kristianstad för att jag skulle träffa fysioterapeut och få råd och tips om återhämtning efter förlossning. Vi passade på att träffa en vän till mig också. Och så var det mitt i bearbetning och hantering av allt som hände i samband med förlossningen. I bloggarkivet finns allt nedskrivet om förlossningen, BB-tiden, första tiden hemma och samtal med patientnämnden, chefen på förlossningen och så vidare. Jag är glad att vi gjorde allt det där på ett konstruktivt sätt, och att det finns dokumenterat för man glömmer så lätt om hur det egentligen var.  (null)
Vi hade också fortsatt mycket besök hemma. Av mina vänner, och av F:s vänner.  (null)
Vi planerade bröllopet och var nervösa inför det såklart.  (null)
Vi tittade på lokalen vi skulle hyra, och bestämde vigselplatsen nedan: 
(null)
I maj började jag också längta efter träning (vilket var helt nytt för mig) och fortsatte den påbörjade redan att äta hälsosamt och räkna kalorier för att få begrepp om energiintaget. Och så mycket smarriga recept det finns från den här tiden... det ska jag försöka komma ihåg!  (null)

(null)
Men det som allra mest tog upp tiden i maj månad var såklart det här:  (null)

(null)

(null)
Den goaste lilla ungen man kan tänka sig. Vi var liksom en person i perioder. Ammade och ammade. Mimmi har ju haft sin personlighet från början. Glad, klarvaken och sprallig. 

maj 2019 var Mimmi lite drygt 1 år och hemma med sin pappa på heltid. Jag hade börjat jobba efter årsskiftet och livet hade sin gilla gång. 
(null)

Månaden kan egentligen sammanfattas med: - umgås med Mimmi och hennes pappa
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

- Mat såklart, nya recept och mycket nyttigt men gottigt. 
(null)

(null)
Samt träna träna träna. Morgon eller kväll, löpning eller gym, det spelade inte så stor roll. Min träning är ju inte bara träning, utan också istället-för-happypiller vilket var väldigt tydligt där och då. 
(null)
Vid den här tiden hade jag gått ner cirka 30 kilo från min högsta vikt (dagen innan förlossningen) och var påväg att bli en ok snabb löpare samt hade byggt upp lite styrka. Jag var i mitt livs bästa form då och några månader framöver, och kände mig stark, men ville bli starkare. Mycket av min tankeverksamhet utöver barn, man, hus och arbete gick åt till att tänka träning och kost. För ska det andra fungera behöver också det andra fungera! 
(null)

Det var också i maj vi stod inför lite större beslut som: var ska Mimmi gå i förskolan och ska vi köpa det där huset vi fick höra skulle säljas? Hmmm.... 

Såhär ett år senare kan jag informera er om att Mimmi går på förskolan vi blev erbjudna (men inte hade sökt) och bor nu i det där huset som det då funderades över (som ligger ett stenkast från Mimmis förskola). 
(null)

Men istället för att huvudet är fullt av kost och träning så försöker jag motvilligt att vara stilla så mycket som möjligt, så fort jag går eller står en längre stund kommer foglossningarna och tröttheten som ett brev på posten. (null)

 Det känns inte alls som att jag ska kunna springa eller styrketräna någonsin igen... eller ha ork att laga så godmorgon bra mat... eller orka busa med Mimmi som ju också har blivit ett år äldre
(null)

(null)

(null)

Och som är en fantastisk liten person jag älskar att hänga med. 
(null)

(null)

Skillnaden på denna maj i jämförelse med de två föregående är också att det är så väldigt kallt samt corona. Ingen hade kunnat förutspå corona! 

Tillbakablickar | |
Upp