Vi åt oss tydligen igenom den här helgen

I fredagskväll inledde vi helgen med middag med tända ljus efter Mimmis nattning. Kanske första gången vi har planerat middag efter nattning, och lyckats sitta ner tillsammans och äta i en hel timme. Jag satte en deg på jäsning under tiden som en tomatsoppa fick koka lääänge på svag värme. Det blev den godaste tomatsoppan jag har gjort och en riktigt lyxig superbillig middag.  (null)
I lördags hade jag och Mimmi mysmorgon och F hade sovmorgon. Därefter åkte de två till Mimmis faster och jag fick två timmar att cirkulera runt på byns loppisar. Det blev ett och annat fynd till vårt kära hus. Från det lokala konditoriet fick jag med mig semlor till hela gänget, så det blev lördagens lunch. Man kan väl säga att vi har ätit oss igenom den här helgen med mer eller mindre nyttiga alternativ...  (null)
Efter en eftermiddag i trädgården gjorde jag och Mimmi pizza på sånt vi hade hemma. Vi hade en pizzadeg i frysen som fått tina i kylen över natten. Fredagskvällens sopprester blev tomatbasen och sen plockade vi på lite lök, tomat, fetaost, skinka och champinjoner som vi hade hemma. Till och med riven ost hade vi i frysen, och pizzan blev utmärkt god. Jag och Mimmi hade tjejkväll och då får man äta pizza i soffan framför Pippi. Helt klart bästa tjejkvällen jag har haft!  (null)
I söndags hade vi en lugn förmiddag innan vi begav oss på shoppingtur hela lilla familjen. Mimmi fick nya kläder eftersom hon växer så det knakar, vi tittade också efter sånt man kan önska sig i tvåårspresent i leksaksaffären och så valde Mimmi var vi skulle fika. Yoghurt och bär, kan det bli bättre?  (null)
Vid tre mötte vi upp min bror, hans sambo och deras andra nära och kära för att ha Gender reveal party vid en bad-och grillplats. Vi fick grillad korv, kaffe och supergoda bullar samt fick gissa om det blir en pojke eller flicka m.m. Jag gissade fel, och F rätt. Det visade sig också att huvudpersonerna förlovade sig samtidigt så en och annan tår föll visst nedför en kallrosig kind. Sist men inte minst åt vi drive thrue till middag, ordnade tvåårspresent till Mimmi och så hamnade jag i soffan framför senaste avsnittet av Husdrömmar som gav mig både en och tre idéer till vårt "lilla" husprojekt. En helg med livets goda; sömn, god och mycket mat samt närakära och uteliv.   Det är bara att säga tack! 
Vardagen | |
Upp