Vabbig måndag

Idag blev inte riktigt som jag tänkte, vilket det i och för sig sällan blir... jag var på jobbet några timmar på förmiddagen, men fick sedan byta av en trött make. Mimmi levde på och ville inte sova middag, det märks att hon inte är van vid såhär många dagars lugn och ro, mestadels hemma. Vi turades om att få tvåårsbryt och graviditetsbryt innan jag insåg att det är jag som är den vuxne och behöver hantera  både mig själv och mitt barn (en insikt jag får minst dagligen). Vi började prata om Mimmis kalas, och istället för att sitta ner och bli stressad så påbörjade vi storstädningen och ommöblering  av en stor matta. Mimmi hjälpte till som vanligt, och vi kom hyfsat långt innan F kom in en stund från sin gästhuskarantän. Då gjorde vi upp en fråga-om-hjälp-plan, en innan-kalaset-plan, och en innan-bebis-plan. 
(null)
Det som hände sedan var att jag och Mimmi åkte till Ikea en sväng. Med vältvättade och spritade händer klev vi in i ett nästan folktomt Ikea. Där levde en av oss rövare i kundvagnen, och en boade något alldeles. Väl hemma igen var vi trötta alla tre. Jag såg ett avsnitt av husdrömmar och tog en välbehövlig dusch innan läggdags. Imorgon ska Mimmi till förskolan och jag ska få jobba en hel dag! Det ska bli såååå skönt. Till kvällen kommer svärisarna över för att hjälpa oss med sånt vi inte hunnit med, eller hinner med själva innan kalaset. Tur vi har dem! 

Jag har knappt vågat planera kalaset, för det har varit lite oklart om det skulle bli av. Men nu hoppas vi på att alla håller sig friska till söndag då att vi kan ha det. Jag har massa idéer om vad vi ska göra, men vi hinner knappast med 20% av det så som livet ser ut just nu. Skulle ni ändå vilja ha lite kalasinspo? Jag kanske kan knåpa ihop ett inlägg om ni vill... 
Vardagen | |
Upp