Tvåårskalaset

Igår fyllde alltså Mimmi år, och blev firad från morgon till kväll! Jag och F gick upp kvart i sex och gjorde frukostbrickan.  (null)
Det tog inte lång tid innan Mimmi hade fått på sig Pippikläderna och det var dags att gå ner för att bygga ihop det som låg i det stoooora paketet, som var ett dockhus. Sen fortsatte de bygga, ihop våra Ivarskåp som äntligen är på plats. 
(null)
Vi förberedde också tårtan, dukade och preppade maten. Allt samtidigt som en liten tvååring var heltoppad och lycklig över allt från varje liten ballong, till pippitallrikar, blommor, att det gick att öppna fönstren i dockhuset till bara tanken på "uja uja" , alltså hurra hurra som sjöngs när vi ska äta tårta.  (null)
Vi hade sedan tidigare beställt papperstallrikar mm med pippitema. Dagen innan köpte jag och Mimmi blommor till bordsdekorationen och så fick kaffekopparna från bröllopsservisen också vara med. Gästerna kom nästan samtidigt och grillen tändes lite försent, som vanligt.  (null)
Vi lekte, pratade och åt hemgjorda hamburgare med briochehamburgarbröd , korv med bröd, färskpotatis i ugn och färdiga tillbehör. Födelsedagsbarnet pausade ibland, och lekte med sina presenter.  (null)
Till sist var det dags för den efterlängtade tårtan som är gjord helt efter Mimmis önskemål "hammarhaj", ja och så la vi till det vi redan vet, att Mimmi älskar bär och grädde. 
(null)
Det blev två tårtor med samma fyllning. Hammarhajen är gjort i marsipan efter en bild på Pinterest. 
(null)
Tårtbottnarna är gjorda enligt recept i "Vår kokbok", hallon-och jordgubbskrämen är gjord genom att hallon och jordgubbar är kokta med pyttelite vatten, rätt mycket socker och liiite citronsaft. I slutet spädde jag med vatten och potatismjöl för att få rätt tjocklek. Det fungerade över förväntan. Vaniljkrämen blev färdig i år, dock för sista gången... det är så stor skillnad mot när man gör den själv!  (null)Kalaset varade enda tills nattningen och då somnade huvudpersonen så gott så gott. Jag och F satt kvar i soffan och tittade på film. Då och då utbrast någon av oss hur bra det blivit. Hur fint allt är. Ja, det var faktiskt en dag då alla var lyckliga. Älskade barn som framkallar det hos oss. De skulle bara veta vilket ljus de kommer med. 
Upp