Sjukbesök, helgmys och kungligheten

(null)
Förra veckan gick snabbt, och blev en tredagarsarbetsdag för mig. I måndags var jag ledig, och åkte på astmakontroll med Mimmi. Vi blev kvar där i 2,5 timme och hann leka med alla leksaker och äta en glass efteråt. Min lilla tjej var så duktigt när doktorn skulle lyssna på lungorna. Hon vet precis vad doktorn gör, och vad hon förväntas göra. Det har ju blivit ett gäng besök på vårdcentralen och sjukhus. Tacka vet jag medicin och sjukvård! Och tack övre krafter för att Mimmi än så länge inte har någon allergi! 
(null)
En kväll i veckan gick jag upp till motionsspåret ovanför vårt kvarter. Jag behövde distans till allt en stund, få vara själv och ladda om. Jag satte mig vid utkiksplatsen där man kan se ut över sjön och större delar av byn. Solen gick ner och jag laddade om huvud och hjärta. 
(null)
Våra vardagskvällar är sig ganska lika för det mesta. En hämtar Mimmi, och lagar mat. Den andre jobbar länge. Efter middagen myser en med Mimmi alternativt plockar undan, tvättar eller åker iväg på någon aktivitet (okej, händer typ aldrig sedan någon månad tillbaka) under tiden som den andre städar i köket. Mimmi får titta på tv efter maten, ibland en stund innan om hon är alldeles för trött. Den som inte har "egen kväll" nattar Mimmi och somnar oftast med henne en stund. Den andre gör vad den vill och får ofta väcka den som har nattat Mimmi. Vissa kvällar somnar jag med Mimmi och sover hela natten mvh glamourlivet som preggo för andra gången. 
(null)
I fredags fick vi en oväntad ledig dag jag och Mimmi. Så vi gick ner till byn, Mimmi i vagnen. Vi lekte på lekplatsen med kompis, och träffade Mimmis faster, åt utelunch och hälsade på Mimmis pappa på hans jobb. På kvällen grillade vi, och sen somnade jag med Mimmi på kvällen. 
Det blev cirka 10.000 steg vilket min kropp inte är så glad för. Jag fick en del sammandragningar och såg till att vila allt som det gick. 
(null)
I lördags var jag och Mimmi en sväng på byn igen, vi gjorde ärenden som att köpa färg och tiara, innan det blev eftermiddag och trädgårdslek. En sväng till ramslöksgömman hann vi också. De hade bara kommit upp som små skott, men vi plockade ändå ett gäng till min kollega som vi skulle hälsa på. Mimmi anammade det här med att "plocka blad" och fick med sig torra ekblad och pinnar hem igen.  (null)
Efter utflykten till min kollega hade vi myskväll framför tv:n hela lilla familjen. Vi tittade på frost, och Mimmi satt som ett ljus. 
(null)
Igår kom Mimmis farmor och farfar hit på förmiddagen, och hennes morbror + sambo på eftermiddagen. Vilken lycka !!! Vid frukostbordet utspelade sig också denna konversation: 

Mimmi har tagit på sig prinsesstiaran och en av oss föräldrar säger Åh Mimmi, är du en söt prinsessa? Varpå hon helt allvarligt tittar oss rakt in i ögonen och säger, på skånska, Naj, kong. 

Så vår lilla kung har levt livet i helgen, liksom hennes föräldrar. Snart är stora hallen någorlunda klar och våren tycks vara här, även om några minusgrader hälsar på. Vi får se vad som händer härnäst! 
Vardagen | |
Upp