Hurra lilla fröken bus


Om bara några dagar fyller Mimmi år. Vi pratar mycket kalas och tårtor och ballonger och paket och vilka som ska komma. Det blir också en påminnelse om de senaste åren, allt som har hänt! 
(null)
För två år sedan var jag så gravid så gravid och ville bara att ungen skulle ut. Och ut kom hon, med en väldigt fart. Den natten snöade det, och snön låg kvar iallafall ett litet tag. Det märkliga var att knappt 1,5 månad senare hade vi högsommar och en värmebölja som gick till historien. Allt torkade, skogarna brann och djur fick nödslaktas. Allt samtidigt som vi hemestrade med en nyfiken liten bebis vi försökte lära känna och lära oss att ta hand om. Dessutom planerade vi bröllop! 

(null)

Förra året vid den här tiden var F också sjuk, och kalaset styrdes av för att sen ändå bli av. Jag minns bara allt bakande, fixande och fejande inför kalaset. Jag förstår inte riktigt hur jag hann... eller var Mimmi var någonstans? Förra sommaren hittade vi huset, och förberedde försäljning av parhuset vi bodde i. Sommaren var mer grå än solig, och vi försökte hemestra så gott det gick då också. 
(null)
I år ska vi fira en pratglad, sprallig och alldeles underbar stor liten tvååring i typiskt vårväder (hoppas vi), samtidigt som F är sjuk igen, och jag är gravid. Denna gången firar vi i vårt hus, där inget av det vi tänkte ha klart är klart, och där vi förhoppningsvis ska fira många födelsedagar. I år präglas kalaset av pandemin och det lär vi heller aldrig glömma. F har varit som i karantän, mjölet är slut i affären så jag har fått spara på det vi har hemma för att det ska räcka till tårtbottnar och allt är lite upp och ner. 
(null)

Men Mimmi fyller år ioavsett och det ska firas. Påskliljorna ska stå på bordet, tårtan ska göras och paketen är packade. Det är så skönt, att vad det nu än är som händer så har tiden sin gång. Året går runt och vi ska stå där med paket och tårta och födelsedagssång varje år vid den här tiden, vad som nu än kommer i vår väg. 
Och varje år kommer vi att tänka tillbaka på alla tokigheter som skett, och fundera framåt på vad som kommer att ske. 

Hurra lilla fröken bus! Du väckte livet på något vis!  (null)


Vardagen, Älskade unge | |
Upp