Förväntansfullt

Imorgon är det en stor dag! Mimmi fyller två år och vi ska ha kalas. Jag skulle tro att jag och Mimmis pappa är mer förväntansfulla och taggade på hela dagen, men då är också allt som det ska. Vi har grejat här hemma från morgon till kväll. Det är så bra med kalas på det sättet, allt det där som tar så lång tid att få gjort blir plötsligt gjort. Vårt vardagsrum börjar sakta få en grundinredning. Varje rum är noggrant städat och både hamburgerbröd och tårtbottnar är bakade. 

Det känns fint att låta stora vårstädningen bli inför Mimmis födelsedag, och att det också är då det köps penséer, påskliljor och alla andra efterlängtade vårtecken. Jag vill bygga in traditioner som håller, och som Mimmi kan se tillbaka på, bli påmind om även som vuxen. 

I dessa dagarna tänker man klart extra mycket på hur livet var för två år sedan. Vad som har hänt sedan dess, och vad som kommer hända de närmsta två åren. Något jag har lärt mig är att en aldrig kan veta något, det är bara att göra det bästa av allt. Eller, det nästbästa, för de två bästa sover ovetandes i sin stora säng, och sparkar runt i min mage under tiden som jag försöker att somna, utan att lyckas, eftersom förväntningarna är så höga inför Mimmis andra födelsedag! Hon är sannerligen ingen bebis längre!  (null)

Vardagen | |
Upp