Vila tanken i det som är vackert

Just nu lever vi verkligen småbarnsliv deluxe , som inte är så mycket lyx som man kan tro. Bebisprylar, leksaker och blöjor samsas med disk, nerbajsade kläder och saker som har kommit halvvägs dit de ska. Ja, och så vi då. Fyra personer som kräver sitt utrymme fysiskt och mentalt.  I ett stort hus som inte ens är halvinrett på en tomt jag har sååå många drömmar om just nu, men som vi inte ens kan hålla någorlunda fri från ogräs på grund av... livet.... och prioriteringar! 

 
Men så är det andra saker som är det fina just nu, att vi är fyra personer som samsas i röran. Att vi har tid att vara med varandra och lära känna varandra, och att allt det kostar är ett stökigt ofärdigt hem på en stökig ofärdig tomt. Ja, och att jag ser ut som en tvättäkta nybliven tvåbarnsmorsa med mjukiskläder, hår i en tofs och antydan till ringar under ögonen. 

Men helt ärligt så längtar jag också tills vi har fått ordning på att vara en tvåbarnsfamilj så att andra intressen kan få ta liiiite mer plats. Det är inte heller särskilt oväntat att jag vilar tankarna och ögonen på vackra trädgårdar, fina hem och snygga kläder nu när min lilla bubbla inte innefattar vare sig honungsrosor, böljande sommarklänningar eller vackra tavlor. Det är skönt att få vila ögonen på saker som är vackert när tillvaron är något mer verklig och rörig (okej, det allra allra vackraste att vila hela själen i är bebisdoft och varma kramar från en stor liten tvåårig tjej med lockar i guld, men ni förstår poängen). 


Så fram tills jag kan bege mig ut och springa i gryningen, gräva i jorden, springa på loppisar och duka fint med blommor till hemlagade middagar vilar jag tanken i det som är vackert när helst tillfälle ges. 
Mammamode, Vardagen, Vinklar och vrår | |
Upp