Lite depp och mer pepp

Idag har jag varit på glukosbelastning och barnmorskekontroll. Allting ser bra ut, och det är skönt. F fick inte följa med på grund av corona, det är ju besöksförbud i hela vården med mödravården inkluderad.  Jag ställde lite frågor om reglerna som handlar om att partner inte får vara med i operationssalen vid kejsarsnitt och ska få svar genom min barnmorska, från chefen på förlossningen. Ska det nu vara så, så vill vi veta anledningen till att man fattat det beslutet, varför man gör skillnad på snitt och vaginal förlossning. 

Jag blev dyster efter kontrollen. Det sjönk in att F inte kommer att vara med, inte heller på BB. Det gör mig så fruktansvärt ledsen och jag vill helst inte tänka på de dagarna. Samtidigt är det ju vårt efterlängtade barn som ska komma, och jag vill så gärna vara glad för det. Jag vill verkligen inte att den här pandemins negativa konsekvenser ska ta över glädjen av att vi ska bli fyra i vår familj, men känslomässigt är jag lite av ett vrak när det gäller förlossningen. Igen. För att det känns så orättvist och ledsamt. Det gäller att inte fastna i detta, att tänka om och försöka hitta andra positiva sätt att se på det här. Vi får göra det bästa av det här också. Dagarna när vi väl har kommit hem från sjukhuset känns däremot så roliga. När Mimmi ska få träffa sitt syskon för första gången. När vi fyra ska få bli en egen liten enhet och bara lära känna varandra i vår lilla bubbla. DET längtar jag efter. När vi ska äta vår första middag tillsammans, med en bebis i knät och en nybliven storasyster 💖
(null)
Igår när jag kom hem från jobbet var barnet hämtat av F fast det egentligen var min hämtning,  disken var diskad, middagen lagad och på bordet stod den här fina buketten. Jag blev så glad och varm och tacksam för min lilla familj. Och min MAN som dessutom hade ordnat med riktigt god frukost efter glukosbelastningen imorse. Jag smet inom hans jobb efter kontrollen och berättade om vad som kom fram under kontrollen och blev då bjuden på vaniljkesella med färska hallon, kaffe och ostsmörgås. Mmmmmm! Det är en bra start på en arbetsdag! 

Gravidlivet, Vardagen | |
Upp