Glasägg, fjärilsdans och lerbad

I måndags hade jag och Mimmi hemmadag just som det var 14 grader och sol. Vi inledde med en mysmorgon, hängde in ren tvätt i garderoberna och läste "måna måna boka" innan vi kom iväg. Först ut var fikainköp och jakt efter påskpynt. Jag hade nämligen glömt att elen skulle vara avstängd hela förmiddagen så det blev lunchmackor från macken och kanske kanske trillade vi inom affari på jakt efter glasägg. Vi skulle nämligen ut på skogstur jag och Mimmi. För att leta efter ris, fjärilar och påskharen.  (null)
Skogen har sin egen form av konstrunda som med hjälp av väder, djur och människor ställer ut alla dagar året om.  (null)
En koja som Mimmi gick förbi. Vänta bara tänkte jag då. 
(null)
Men hon hade inte tid. Vi skulle gå djupare in i skogen. Hon gick först och jag följde efter. Ibland vände hon sig om och hyschade med fingret snett över munnen. Vi var på jakt förstod jag då. Kanske efter troll, eller fjärilar eller så ville hon bara lyssna på alla fåglarna. 
(null)
När vi hade gått rakt in bland djurstigar och vildsvinsspår i en halvtimme var det dags för att stanna och fika. Vi letade upp en solig liten kulle och slog oss ner. Jag, Mimmi och påskriset vi nyss plockat. 
(null)
(null)
Vi åt smörgås och såg hur ett par fjärilar dansade mellan träden. Mimmi ropade efter dem "Pom, hä, ham" (kom, här, hand) och sträckte ut sin lilla hand mot citronfjärilarna som dansade rakt åt andra hållet. 
(null)
En inte allt för lång stund senare gick vi tillbaka mot bilen igen. Mimmi först såklart. Då och då vände hon sig om mot mig och sa "pom mamma" , när bilden ovan togs skulle vi "hålla ham", och det tackar man ju inte nej till. 
(null)
När Mimmi undersökte myrorna som skyndade fram över stigen så passade påskharen på att lämna en liten förpresent för att berätta att påsken närmade sig. Påskharen såg ut såhär: 
(null)
Tänk vad lycklig man kan bli av lite torra Tom & Jerrykex och en päronmer? Och tänk så trött man kan bli av en skogspromenad! 
(null)
Efter en middagslur pyntade vi upp påskriset, städade undan och förberedde för en eftermiddag i trädgården. Väl ute igen var det lek tills det var dags att äta middag, och så tog den dagen också slut till sist.  (null)
(null)
Mammalivet, Vardagen | |
Upp