Det börjar så sakta bli vårt hem här

Att ha flyttat till ett stort hus och samtidigt gå in i höggraviditet är som gjort för att boandet ska ta överhand... jag kan liksom inte låta bli att städa och pula och fundera över nästa inredningssteg. För varje sak som kommer på plats säger jag högt "det måste få ta tid" som för att övertala både mig själv och min man om att NU räcker det, nu får vi anse det färdigt för ett tag framåt. Men så kommer jag på något nytt, eller retar mig på någon hörna som skulle bli så fin om vi bara ... idag vaknade jag med en rastlös längtan efter att boa. Vi börjar så sakta närma oss en enhetlig stil i vårt tredelade enorma vardagsrum, men det saknas lite själ. Prylar och färger som säger att det faktiskt bor personer här!  (null)
Tv-rummet fick lite färg idag, kuddar och filtar. Här inne saknas det nu en stor krukväxt, rätt belysning, någon tavla och fler böcker i vitrinskåpet. Men nu får det ta tid, iallafall tills jag kommer på vilken taklampa som skulle passa. Eller tills jag får nys om billiga stora krukväxter. Eller får någon annan idé. (null)
Vid matplatsen har vi fått riktigt fint nu, om än att det saknas tavlor på väggarna. På Ivar-skåpen har jag börjat sätta lite prylar för att få någon känsla av vad vi ska ha där sen. Doftpelargoner, eller Doktor Brännlund som den också kallas, har ännu inte fått en kruka, och var egentligen tänkt att stå i hallen (som fortfarande inte är klar) men vi får se. Jag ska ta lite sticklingar på den och sen får vi se vart den hamnar. 
Tavlan köpte jag på en sommarloppis jag brukar åka på varje år. Det är en av mina favorittavlor och kanske får den hänga på hedersplatsen vid matplatsen, kanske någon annanstans vi får se. 
Ljusstakarna fick jag i present och inflyttningspresent av svärfamiljen. F fick såklart också inflyttningspresenten (till vårt förra boende). Jag hade tittat på dem länge, och blev glad när jag fick dem. De måste såklart ha en hedersplats, högt upp från småbarnsfingrar. 
Skulpturen köpte jag nyss på loppis. Jag har letat efter större skulpturer på loppis länge, utan framgång. Den här var inte så stor, men ett självklart köp. Att gå på loppis är som att gå på skattjakt. Vissa gånger fyndar man som bara den, och sen kan en lång period utan minsta fynd. 
Nästa inredningsfix är att få klart hallen, och att gå igenom de tavlor och andra prylar vi har för att se vad som kan användas var. Jag har också ett sidobord som ska målas om och placeras ut. Ja, och så hoppas jag F hinner måla om lilla hallen och köket innan bebisen kommer. Vi kanske till och med får köksön på plats, vem vet? 
Vinklar och vrår | |
Upp