Pippiglass, snittplanering och ledighetslängtan

Min sista hela arbetsvecka inleddes med en intensiv måndag efter ännu en bra helg. Vi har umgåtts med närakära och så har F med hjälp målat om köket och lilla hallen. Nu ska vi försöka skapa ordning i kaoset här hemma, köpa och bygga en köksö, köra ett par vändor till återvinningen, sätta upp ett staket till innergården så att Mimmi kan leka fritt, städa källaren och förbereda inför bebisens ankomst. Det låter värre än vad det är. De största sakerna vi planerat att ha färdigt till bebisens ankomst är redan åtgärdade. Jag hoppas att vi som framtida tvåbarnsföräldrar kommer att tacka oss själva sen, vi har ändå hunnit med mycket sedan inflytten i november.  (null)
Mimmi, som är stora tjejen nu, älskar att leka i vår rabatt. Man ska sitta där och leka att det är ett hus, och "hala vat" och låtsasäta tårta med "lys". I fredags var hon med sin farfar hela dagen och upptäckte till sin stora glädje "pippigas" som hon avnjuter med vördnad på det sättet en tvååring kan avnjuta med vördnad. 
(null)
Idag har jag varit på läkarkontroll och planering inför snittet innan en intensiv eftermiddag. Det var skönt att träffa läkaren och få svar på en och två frågor. Nu vet vi det vi behöver veta och kan inte annat göra än att njuta av den här tiden, och invänta den stora dagen då Mimmi ska bli storasyster och vi tvåbarnsföräldrar.  (null)
Jag har en fotbollsmage med en riktig liten sparkade där inne. Det ska bli så skönt och nyttigt att vara hemma i cirka 1,5 månader innan hen kommer ut. Då hinner vi varva ner och ladda inför nästa livsfas. Jag hinner få efterlängtad egentid när Mimmi är på förskolan, och så hinner vi komma lite mer iordning här hemma samtidigt som vi kommer ha mer bara-umgås-tid eftersom allt vardagsfix inte måste göras på kvällar och helger. 
(null)
Efter den här dagen som nog också går till historien som känslomässigt intensiv av privata skäl så är jag så innerligt nöjd med att ha så lång ledighet inför snittet. Jag vill bara boa, vara ifred och ta det långsamt. Kanske till och med läsa en bok eller två. Nåväl, nu ska det här preggot smygäta en glass som tillsammans med fryst mango toppar gravidcravinglistan. Sen ska jag sova sova sova och förhoppningsvis vakna lite känslomässigt stabil. 
Gravidlivet, Mammalivet, Vardagen, Älskade unge | | Kommentera |
Upp