Inga soltimmar, men vardagsglädje och stök

Hej ni tappra som fortfarande står ut, och stannar kvar. Här är det glest mellan inläggen men så sysslar jag med annat för tillfället. Letar efter saker i lådor till exempel, tvättar mängder med tvätt och funderar på om gardinerna i vardagsrummet kanske ändå ska vara senapsgula? 

Och så har jag haft Mimmidag idag. Min favoritdag varannan vecka. Då är vi lediga själva och hittar på bus och äventyr eller tar det lugnt. Idag gjorde vi avbrott från flytta-till-hus-stöket och åkte till badhuset. Vi plaskade på i en timme och begav oss sedan för lunch på favoritconditoriet i Kristianstad, Duvanders. Mimmi fick önska mat och svarade såklart "bä" som alltså är bär. Hon fick lite soppa, sallad och macka plus hallonmousse med bär. Det sistnämnda åt hon såklart mest av mvh årets mama som föder ungen med dessert. 
Efter fikan spatserade vi vidare till polarn och pyret. Vi köpte overall och "skyr" som betyder skor på Mimmispråk. Mimmi var bestämd på vilka som var obekväma, och vilka som var sköna. Hon är sannerligen tydlig ,  och vet vad hon vill. Efter shoppingen gick vi mot bilen, och väl i bilen somnade hon innan jag hann vrida om nyckeln. Vi tog ett stopp hos hennes lillamormor och lillamorfar innan vi åkte hem och gjorde majssoppa (se matvecka 9, enkelt och gott!) i sällskap av Mimmis farmor. Efter middag och nattning satte F upp julgardiner i vardagsrummet, så nu är det iallafall inte helt tomt i alla fönster. Nu har vi bara åtta gardiner till som ska upp. 

Det är inte förrän nu jag verkligen förstår hur stort hus vi faktiskt har köpt. Må loppisgudarna vara med oss! 

Nu ser jag fram emot december, även om vi inte hinner bli i närheten av så klara som jag trodde vi skulle bli. Men jag längtar efter julbak, pyssel och läsa böcker om tomten. Jag vill ge Mimmi världens bästa advents- och julfirande från start. Hon ska bara ta det för givet! Och nu har vi ett hus att fylla med jultraditioner så det gäller att hålla i!  (null)

Vardagen | | Kommentera |
Upp