Fredagssvepet

Jag jobbar förvisso idag, men det gör inte så mycket. Det känns ändå som långhelg, eller ja, det blir ju långhelg eftersom jag har semester på måndag eftersom vi ska till Gekås och köpa sommarkläder, leksaker och annat Mimmi behöver nu när hon har bytt storlek och blivit ett stort litet barn plötsligt.  (null)
Sen hoppas jag hitta lite basplagg, badkläder och träningskläder till mig samt smink, schampo och annat som det verkar vara lag på att köpa när man är där. Min man har en kort lista men jag gissar att han kommer söka sig till golfavdelningen... och att det kommer finnas en del oumbärliga saker där... 

Men nu gick vi händelserna i förväg! I eftermiddag ska vi (om vädret tillåter) till Denningarums gård, eller cykla och ha picknick någonstans. Vi har äntligen två cyklar och en barnstol till cykeln, det tog bara... fyra månader typ. Jag tycker så mycket om min turkosa cykel, skulle gärna vilja hitta en riktig korg-cykelkorg att ha. Tänk att ha det såhär:  (null)
Eller så kan man slå till på en trälåda (null)
Eller en hederlig korg, och så kan jag dra på mig en djupblå skjortklänning och känna mig som en femtiotalsbrutta? Eller hatt & handskar, hur flott hade inte det varit tidiga tisdagsmornar påväg till gymmet för att mellanlanda där innan jobbet?  (null)
Det skulle minsann ge lite kontraster till det helt oromantiska vardagslivet med ett småbarn och alldeles för lite sömn.  (null)
Den här bilden ⬆️skulle i en romantiserad värld kunna vara jag och F till hösten när Mimmi börjar förskolan. Då kan vi cykla sida vid sida till jobbet iklädd 50-talets stiliga och lite tokiga mode. Eller, är det 40-tal eller 30-tal kanske? Någon som vet? 

Hur som helst. I fredagssvepets värld så ska vi alltså ha en romantiserad cykelutflykt med 50-talets peppiga och perfekta fasad-känsla i eftermiddag (så då kommer det alltså inte hända) och imorgon är vi bjudna på afternoontea hos min svägerska som fyller år. Ser så mycket fram emot det, och älskar tanken om att ha afternoontea som firande!  (null)
Jag har hört det ryktas om (okej, svägerskan berättade...) en massa smarriga hembakta kakor och bullar så det gäller att inte äta allt för mycket till helgfrukost. Och så ska vi dricka kaffe ur våra bröllopsfest-koppar. En av de serviserna påminner om den på bilden⬆️och de är väl ändå passande för afternoontea? Det ska bli mysigt och roligt att fira svägerskan! 

På lördagskväll ska jag tvätta och lägga in i garderoben på fullt allvar. Vårt sovrum består av klädhögar lite här och var. En del ska in i garderober, och en del är utrensade och ska lämnas bort. Mimmis kläder ska sparas till ett framtida syskon. Förutom det hoppas jag att vi hänger framför tv:n med lite popcorn och har en sovande bebis våningen ovanför.  (null)
På söndag får jag sovmorgon, sen ska jag träna och hänga med Mimmi. Kanske åker vi på utflykt heeelt själva? Typ till havet? Det hade varit fint. Eller så hälsar vi på hennes morbror, eller kanske att vi bara stannar hemma i trädgården. Sånt vet man aldrig. Till middag tänkte jag prova att göra vårrullar , fast vegetariska och med hosinsås som dipp. Har jag riktigt mycket ork, och kalorier att äta så blir det nog en jordnötsdipp också.  (null)
Sen är det ny vecka IGEN?!? och vi beger oss som sagt till Ullared. Då blir det med andra ord upp i ottan och frulle på stående fot. På vägen upp blir det nog en del Arne alligatorsånger, men kanske också det här albumet av en av mina favvoritgubbar. Eller kanske Monica Zetterlund för att hålla 50-talsvibbarna heeela helgen ut? Det är något visst med Monicas låtar när det är försommardagar med regntunga skyar och en grönska som inte går att med ord eller foton att beskriva. Det är något med ögon känsliga för grönt.  (null)
Hoppas ni får en superduperhelg! Nästa vecka lottar jag ut en vinnare i tävlingen. Har du inte kommenterat inlägget så är det alltså inte försent än, senast på onsdag behöver du kommentera här för att vara med☀️
Vardagen | |
Upp