Tomatsoppa med chili, och limemarinerad avokado i romansallad

Okej. Tomatsoppa är mitt snabbaste snabbmatsrecept, och det jag tar till när helst det behövs. Vi åt det oftare förr men har alltid krossade tomater hemma för säkerhets skull. Tomatsoppa går att variera i det oändliga och den här dagens variant innehöll det här:

Till soppan:
En rödlök
En klyfta vitlök
Olja att steka i
Kalvfond
Persilja
Hackad chili, typ en halv tesked
2-3 matskedar tomatpuré 
Två tomater
Två burkar krossade tomater
Olika torkad och malen chili, exempel ancho & chipotle. Jag hade i ytterst lite, kanske några kryddmått
Färska kryddor (basilika, timjan, oregano tex) 
Lite yoghurt

Till tillbehören för två personer: 
400 g svarta bönor
En avokado 
Lite mango
En lime
Flingsalt 

Hacka lök och vitlök, stek i olja. Tillsätt fond, persilja, chili, tomaterna (i bitar) och tomatpure. Stek lite. Tillsätt de krossade tomaterna och cirka 5-6 dl vatten. Låt koka så länge du hinner. Smaka av emellanåt. 
Under tiden soppan kokar kan du göra tillbehören. Häll upp svarta bönor i en skål. Hacka avokado och lite mango och lägg i en skål, pressa limesaft från en lime, rör runt.
Tillsätt torkad malen chili och färska kryddor. Koka lite till. Häll i en skvätt yoghurt och mixa. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor. 
Lägg mango & avokadobitar i ett romanblad och häll på lite flingsalt. Servera med soppan. Toppa med svarta bönor.  (null)


Upp