Fredagssvepet

Fredag som är klämdag igen, så gott med dessa korta veckorna och extra dagar att göra annat på. Idag får vi besök från släktingar till mig. De stannar över helgen och vi har lite smått och gott planerat. 

En annan sak vi planerar just nu är semester! Så jag tänker att vi kör ett sommarsvep, det är väl passande såhär i försommaren? 
(null)
Vi är lediga sex veckor tillsammans och det ska bli så gott. I början av semestern, eller till och med innan semestern, så ska vi till Nääsville festival och lyssna på bluegrass och folk. Det ser jag fram emot! Förra året åkte F och en vän till honom dit, vi hade ju en pyttebebis och planerna på att låna husvagn gick i stöpet innan vi kom någonstans med den planen. I år åker vi nog dit över dagen tillsammans med ett litet småbarn som kommer älska det!  (null)

Sen ska vi åka till Göteborg några nätter. Förhoppningsvis kan vi sova hos min bror nån natt, och sen har vi ett presentkort på Sankt Jörgen Park som vi fick i bröllopspresent av min bror och hans sambo. Jag tänker att vi ska slå till på det och turas om att golfa, spaa och utforska med Mimmi.  (null)
Sen ska vi SJÄLVKLART också gå på Liseberg (min bror jobbar där) en heldag. Mimmi kommer vara i sitt esse! Sen finns det massa andra saker att göra i Göteborg också. Som att äta på Dubbel dubbel, strosa i Slottskogen eller ta vagnen ut till havet med alla klipporna till exempel.            (null)     
Väl tillbaka i Göingeskogarna kommer vi såklart att utforska närområdet med cykelutflykter & picknickar, åka på älgsafari, djurparker (finns minst tre i olika storlekar här i närområdet), till havet, träffa vänner och umgås med familjen. En del dagar håller vi oss i trädgården och ibland kanske vi tar oss till närliggande sjöar. Det finns ju en del att välja på...
(null)
(null)
Vi kommer åka till DenningarumWanås och på Älgsafari bland annat.  (null)
Andra dagar stannar vi kanske bara hemma och myser, gör en bärpaj och leker i trädgården.  (null)
Sen när vi har lessnat på att bara vara hemma så packar vi in oss i bilen och beger oss öster ut, till Karlskrona. Där sover vi på Clarion hotell som har superfin frukostbuffé, sen umgås vi med våra vänner, äter pizza på Elsas lilla krog, tar en båttur i skärgården, badar i havet och spelar minigolf på Dragsö(null)

Efter några dygn i Karlskrona åker vi hem igen, tvättar upp kläder, äter riktig nyttig mat och får in Mimmis sovrutiner. Om vädret är fint fortsätter vi semesterlivet med att besöka vänner i Malmö och Åhus. Att hänga med min andra bror i Kristianstad.  (null)
Och såklart kommer vi att hänga hos Mimmis farmor och farfar en hel del! Det gjorde vi en hel vecka förra sommaren för övrigt.  (null)
Annat som vi kanske behöver göra under semestern är att börja rensa och ställa iordning vårt hem för visning, i dagarna vet vi nämligen om vi ska köpa ett annat hus eller inte... spännande minst sagt. 

Sen vill jag fortsätta träna, springa, äta massa massa lokalodlade jordgubbar, grönsaker och potatis. Jag ska gå på självplock för bär och vi ska fiska & röka fisk till middag. Jag hoppas att jag vågar mig på lite vildplockat, att jag hittar svamp och äter många sallader med egenodlad grönsallad som bas.  (null)
Jag vill att Mimmi ska få känna smaken av sommar i smultron på strå, i att gå barfota på gräs och grus, i att klappa hästar genom staket på landet. Jag vill att hon ska få känna lukten av torr barrskog påväg till stranden, att hon somnar på en filt under ett träd där kronan svajar i ljumma vindar. Jag vill att vi myser tillsammans när åskan går och tittar på tv och äter hemgjord kräm när det är mulet och trist.  (null)
(null)
Jag önskar oss långa frukostar och att få lyssna på Sommar i P1. Att ibland köpa morgontidning och juice bara för att det tillhör att vara ledig om sommaren. Jag önskar oss mycket bad och tid tillsammans. Jag önskar att sommaren varar en evighet och att Mimmi får en andra sommar som blir någon slags grund för många somrar framöver.  (null)
Vad har ni för planer? Vad önskar ni av den stundande sommaren? 
Fredagssvepet | |
Upp