Barnvänliga turistiga utflyktsmål i nordöstra Skåne

Det har kanske inte undgått någon att jag älskar nordöstra Skåne och allt som finns här? För det finns hur mycket som helst att göra, att se, att njuta av!  Eftersom vi har ett15 månaders yrväder med oss vart vi ska så blir det mest barnvänliga utflykter just nu. Jag tänker att vi betar av dem efter hand om det är så att någon av er behöver tips på sånt man kan göra (ni får gärna tipsa mig också, alla former av utflyktsmål är av intresse!) , sen samlar jag dem i större guider också, kanske i höst. 

De här tipsen lämpar sig bra om du har vänner på besök från andra länder, (och passar också bra för inbitna stadsbor som är på besök här ute på landsbygden). 

Vi börjar med Lekoseum som jag nog har tipsat om innan. Inomhuslek för barn från Mimmis ålder och upp till kanske 12-13 år eftersom det också finns tv-spel (passar i och för sig lekfulla föräldrar också). Här får man också en bit svensk historia och så kan man köpa med sig en souvenir i form av leksaker från shopen rakt över gatan.  (null)
Ett annat regnvänligt tips för långväga gäster är Ikeas museum som finns i Älmhult. Detta är ju också en bit svensk historia, och samtidigt barnvänligt med utställning för barn och meny för barn. Vi har fortfarande inte varit här, men det står näst på tur en regnig helgdag. 

Men nu skippar vi de regniga tipsen och beger oss in i midsommardrömland, eftersom det ju trots allt är just midsommar denna veckan, och eftersom omgivningarna är drömmiga just nu. Ett supertips är att åka på självplock av jordgubbar. Ungarna är underhållna och blir mätta, de långväga gästerna får sig en supersvensk upplevelse och en själv kan stoppa frysen full av söta små jordgubbar! (null)
(null)
Här om kvällen var jag och Mimmi på Kvistalångas självplock som ligger alldeles utanför Hässleholm, men det finns säkert många fler ställen. Till exempel Grönkvist utanför Immeln (de har dock inte självplock just nu och återkommer på fejjan när det finns självplock, jag har frågat) . 
(null)
Denningarum  har också självplock, men inte av jordgubbar. Jag kan dock rekommendera Kvistalånga, välorganiserat, bra pris & söta jordgubbar! 
(null)
Något annat supersvenskt är ju älgar, och tänk att utanför Markaryd finns det ett Älgsafari som absolut är värt ett besök! Vi var där med min kollega förra veckan, om Mimmi var som förtrollad!  (null)
Vi tittade på getter, höns och en låtsasälg. 
(null)
Mimmi sprang kors och tvärs över gården tills hon fick syn på kossorna på andra sidan vägen, då var det bara till dem hon skulle! 
(null)
Vi blev bjudna på mjukglass och väntade in vårt tåg som skulle ta oss ut i älgparken. Mimmi sprang fram till tåget om och om igen, och blev salig när vi hoppade på. Tänk att vi skulle åka med?! 
(null)
Väl på tåget fick vi lite trädgrenar att mata älgarna med, och så for vi iväg. När Mimmi fick se den första älgen sa hon "oj", matade, klappade och blev jätterädd efteråt. 
(null)
Men inte hindrade det henne från att prova igen, och igen, och igen. Åkturen varade i ungefär 45 minuter (tror jag) och vi träffade både älgar och bisonoxar och fick berättelser om djuren och gården av tågföraren (både på engelska och svenska). 
(null)
För den som vill kan man åka sin egen bil genom älgparken, men jag tyckte det var jätteskönt att sitta i ett tåg och njuta av en stunds lugn och ro. 
(null)
(null)
När åkturen var slut drack vi kaffe och åt våffla från caféet. Där fanns också en souvenirshop och bra med toaletter. De flesta andra som var där när vi var där var danskar och tyskar, men även för oss som bor här i närheten är detta en mysig utflykt till de småländska skogarna. 
(null)
Det fanns också en restaurang som verkade vara trevlig med utsikt över parken om jag förstod det rätt, kan också vara värd ett besök kanske? 

(null)
Det var allt för denna gången, mer kommer längre fram! 
Är det något som verkar spännande? Besöksvärt? Var ska ni åka på utflykt i sommar? Har ni besökt något av ställena jag har skrivit om i denna, eller tidigare guider? 
Utflyktsguider | |
Upp