Matvecka 8

Veckans sallad:

Veckans bröd:
Surdegsbrödet som serveras till gulaschen samt fröknäcke (ingår ej i inköpslistan)

Söndag
:
Österrikisk gulasch med enkelt surdegsbröd och veckans sallad

Måndag:
Torsk med potatismos, äggsås och gröna ärtor

Tisdag:
Frukostmiddag

Onsdag:
Blodpudding & bacon + veckans sallader

Torsdag:
Gnocchi med pesto, chorizo, färsk spenat & veckans sallad

Fredag och lördag
Förslag (ingår ej i inköpslistan)
Varma mackor
Varmrökt lax, kokt potatis & romsås

Inköpslista:
700 g mjölig potatis 
1 kg blandade rotfrukter (potatis, morot, palsternacka, rotselleri mm) 
3 röda paprikor 
3 gula lökar
1 rödlök
4 vitlöksklyftor 
2 Äpple
400 g grönkål
1 granatäpple 
500 g blomkål
En Citron
Spenat

Blodpudding
Bacon
750 g älgkött
800 g torsk
Frysta ärtor
Fryst persilja (till två rätter)
6 chorizo/smakrika korvar (till gnocchi)

Matyoghurt
1 pkt jäst 
150 g färsk surdeg 
6 1/2 dl vetemjöl special 
200 g chèvre 
Smör
3 ägg 
2,5 dl mjölk

Gnocchi 

Pesto
Tomatpure

2 dl belugalinser 

1 tärning grönsaksbuljong 
Viltfond
Olja
Kumminfrön
Rökt paprika
Salt
Senap
Peppar
Muskotnöt
Vitpeppar
Vinäger
Sirap



Matveckor 1-8 | |
Upp