Matvecka 6

Veckans sallad:
Treveckorssallad (se föregående vecka)

Veckans bröd:
Morotsbröd med kidneybönor (Ingår ej i inköpslistan)     

Söndag
:
Halloumibiffar med risoni och tzatziki 

Måndag:
Fiskpinnar, kokt potatis och remouladsås

Tisdag: 

Onsdag:
Pytt i panna med ärtor & rödbetor

Torsdag:
Kycklingwook med nudlar (lök, vitlök är avrundat nedåt i mängd. Ingen chili.) 

Fredag och lördag:
Förslag (ingår ej i inköpslistan)
Fläskfilé i ugn med klyftpotatis och grekisk sallad


Inköpslista
1 kg potatis
Ca 350 g morötter + 2 morötter
2 selleristjälkar (till köttfärsen, kan uteslutas)
1 citron
2 rödlök
1 gul lök
7 vitlöksklyftor
1 gurka
2 lime
250 g körsbärstomater
5 färska champinjoner
1,5 knippe broccoli
3 röda paprikor 

600 g köttfärs

Ca 300 g halloumi
3 ägg
3 dl grekisk yoghurt
1 dl creme fraiche (eller yoghurt, till remouladen) 

Fryst basilika
500 g frysta majskorn
3 msk dill och persilja
5 frysta kycklingfiléer 
Frysta ärtor
Fiskpinnar
Pytt i panna

1 dl majonnäs 
En burk krossade tomater
4-5 msk tomatpure
1-2 msk kapris
4 msk bostongurka
Inlagda rödbetor

0,35 dl panko (japanskt ströbröd, finns i mataffär)
4 dl risoni
Spagetti 

225 ml rostade cashewnötter

Salt
Peppar
Olivolja
Oregano
balsamvinäger
Dijonsenap
Paprikapulver






Matveckor 1-8 | |
Upp