Matvecka 2

Nedan kommer en komplett matvecka a 6 portioner (3 till middag, 2 till lunchlåda, en till frysen) Inköpslistan hittar du längst ner och innefattar ALLA ingredienser, även de man oftast har hemma. 

Veckans sallad:
Morotssallad med solroskärnor (men jag skippar sesamolja ) 

Veckans bröd: 
Ett fantastiskt bröd (ingår ej i inköpslistan) 

Söndag:
Fransk nötgryta med kokt potatis & hari covert
(Obs, skala och koka dubbelt med potatis så har ni till tisdagens middag också) 

Måndag:
Sej i ugn (fast utan kaviar och med citroncest), serveras med kokt potatis & gröna ärtor

Tisdag:
Spenatsoppa med ägg (fast med havregrädde) samt snabba havrebullar (inköpslistan gäller för halvering av alla ingredienser)

Onsdag:
Rester eller frukostmiddag (till exempel gröt eller yoghurt eller äggmackor)

Torsdag:
Pasta med kassler (fast med färsk spenat istället för ruccola & bönpasta istället för fullkornspasta)


Fredag & lördag:
Förslag (innefatta ej i inköpslistan):
Hemgjord pizza  med hemgjord kålsallad
Risotto med svamp & broccoli med marinerade hari covert



Inköpslista:
200 g champinjoner
100 g charlottenlök
1 rödlök 
2 gula lökar
9 vitlöksklyftor

En kruka persilja 
En kvist timjan

2 kg potatis
1 kg morötter
6 plommontomater
1 gurka
3 paprikor
En citron
Ett salladshuvud 
En påse färsk spenat

Ca 300 ghari covert
300 gram fryst broccoli 
Frysta gröna ärtor
800 g fryst sej eller torsk
Ett paket fryst dill
750 g fryst hackad spenat

Ca 100 g sidfläsk
1 kg högrev
300 g kassler

400 g fetaost
3 1/2 dl mjölk
3 dl mager riven ost
4 dl lätt creme fraiche
1,5 dl havregrädde 
2,5 dl filmjölk (plus till middagsfrukosten)
8 ägg

Majsstärkelse 
7 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 
450 g bönpasta

4 buljongtärningar
Salt
Peppar
Oregano
Lagerblad
Malen muskot (om man vill ha det i spenatsoppa ) 
En sockerbit
2 dl solrosfrön
Äppelcidervinäger
Olivolja
30 oliver

75 cl rött vin







Matveckor 1-8 | |
Upp