Vågor mot strandkanten och brännande nässlor

(null)
Idag sken solen och efter ett vardagsrumspass med en liten 1,5 åring som stjälpande begav jag mig ut på promenad i byn. Mimmi sov i vagnen och jag lyssnade på Sommar i P1. Nere vid sjön bestämde jag mig för att äta den medhavda lunchen, crepes med kantarellstuvning och lite färska spenatblad. 
(null)
När Mimmi vaknade fick hon pannkakor och sylt. Vi tittade ut över sjön och jag berättade om fiskarna som bor där. Efter en stund ville Mimmi mer än bara titta på sjön och försökte därför ta sig ner i vassen. 
(null)
Då var det dags att gå vidare, först till en av byns secondhandbutiker, sen lekplatsen och till sist PAUS för att dela på en glass. Vi har visst blivit stammisar där i sommar, glass var och varannan dag! Efter glassen gick vi till leksaksbutiken men hittade inte vad vi sökte. Istället köpte jag pennor och pussel för regniga dagar när vi behöver inomhusaktiviteter. 
(null)
På vägen hem gick Mimmi själv ganska långt, till sist rakt ner i det höga gräset och brännässlorna. Jag tyckte då fruktansvärt synd om henne, ansiktet och armarna var brända av nässlorna och hon grät och grät. Vi skyndade hem, duschade, åt glass och tittade på alla favoritprogram men inget hjälpte riktigt. Efter nån timmes tröstande klingade hennes ajaj av och just då kom farfar och farmor på besök. Mimmi skrattade rakt ut och visade upp sina nya möbler. Sen somnade hon gott i spjälsängen. 
Vardagen, Älskade unge | |
Upp