Sista grillkvällen och söndagshäng

I lördags gjorde vi det som så många andra. Vi begav oss till köpcenter för att preppa Mimmi till förskolan. Jag såg åt föräldrarna med barn i skolålder och tänkte att det här kommer vi göra många gånger de närmsta åren. Jag bestämde också att vi inte ska vara ute så sent framöver, utan att vi ska preppa mitt i sommaren även om det känns olustigt. När sommarrean börjar och inget har hunnit sälja slut.  (null)

En tur till staden för shopping skulle kunna vara en mysig familjeutflykt tänkte vi. Det tänker vi kanske inte igen. Regnet öste ner, det mesta hade sålt slut i Mimmis storlek och vi var alla tre på dåligt humör. Det blev därför en blixtvisit med det nödvändigaste inhandlat innan vi for hem igen.  (null)
F och Mimmi sov middag och jag tog en löptur och råkade bestämma mig för att springa längs mitt kantarellställe. Så blev löpturen en svampletarjakt istället. Jag kom hem med svamp tillräckligt för att göra en svampsås till kvällens middag.  (null)
Sen förberedde vi inför att gästerna skulle komma. Jag och Mimmi bakade bröd,som ni ju har fått receptet till.  F fällde upp parasollet ovanför grillen eftersom det öste ner. 
(null)
Jag pyntade med rönnbär som Mimmi ville äta upp, och insåg att nu är det bara att omfamna hösten.  (null)
Gästerna kom och de ville som vanligt dricka vodkacoladrink. Jag gjorde mojito till mig och svägerskan. 
(null)
Jag gjorde en tomat- och mozzarellasallad som ju också kallas caprese om man ska vara noga. 
(null)
Svägerskan hade med sig en jättefin sallad, svärmormor en jättegod potatissallad och så åt vi av knytgrillkalasmiddagen med regnet slåendes utanför och ljusen tända på bordet. 
I söndags följde vi med F till golfbanan.  (null)
Jag och Mimmi gick i skogen första timmen. Stannade och fikade vid ett naturreservat. 
(null)

Och när Mimmi sov middag slog vi några bollar . Mitt rekord är numera 70 meter (yaaay). Det blir kanske inget golfkarriär, men ändå?!?!? (null)
I eftermiddag har vi bakat äppelpaj och fänkålslimpa samt lekt och badat. 
(null)
(null)
Jag sprang en sväng och sen tittade vi på en netflixdokumentär innan läggdags. Det var den helgen det. Gott och blandat, upp och ner. 
Vardagen | |
Upp