Sånt som händer

Nu börjar vi närma oss slutet på semestern, nästsista veckan. Mycket av dagarna går åt till  förberedelser inför visningen och planering av hösten. Försäljningen av vårt nuvarande boende är ganska avgörande för allt annat så det känns som att vi just nu går runt i något slags mellanrum. Mimmi ska ju som bekant också börja förskolan med inskolningsstart nästa vecka, och F börjar nytt jobb om tre veckor. Det är lite utav en prövning för mig att hantera den här typen av förändringar. Eller hantera gör man ju alltid, frågan är bara på vilket sätt!  (null)
Min strategi är att ta en sak i taget. Först ut är visningen och inför den återstår enbart städning och lite piff. Efter visningen håller vi tummarna för att någon mer än vi vill bo såhär, och att de lägger ett bud som vi kan acceptera. Så fort visningen är klar ska vi dels träffa några av våra vänner som snart beger sig tillbaka till Stockholm, och så ska vi förbereda inför att Mimmi börjar förskolan. Det blir en shoppingtur, inskolningsmöte och många samtal om att "jobba på förskolan". Nästa vecka är det inskolningsvecka 1 av 2, samt att jag tänkte ägna lite tid åt bakning och matlagning inför en stundande (och efterlängtad) kräftskiva med vänner. Veckan därpå fortsätter F och Mimmi med inskolningen och jag beger mig tillbaka till arbetet. Hela september kommer nog handla om att komma in i vardagen samt vänta på att Mimmis kusin ska komma. Hela oktober hoppas jag handlar om att bebismysa med Mimmis lilla kusin, samt att börja packa ner vårt hem i lådor inför den stundande flytten i november. Så fort vi har flyttat in och gjort de snabbaste småförändringarna så är det bara att packa upp julpyntet och ge Mimmi det bästa december och julmyset man kan önska sig. Sen är det plötsligt ett nytt år, och det ska bli ett spännande år med nytt hus, Mimmis nya kusin och vardagslivet som två arbetande föräldrar med en unge på förskolan.  (null)
Då kommer mycket vatten ha hunnit rinna under broarna, precis som det alltid hinner göra, vad folk än säger. Tänk att bilden ovan inte ens är ett år gammal, och ändå är det inte mycket som kommer vara sig likt när det är ett år sedan bilden togs. Livet och tiden är vidunderlig, underbar och lite läskig. Det är så mycket som händer, och jag tycker att livet just nu är lätt att leva. Ett enkelt liv i något form av överflöd av trygghet. 
Vardagen | |
Upp