Fredagssvepet

I nervig väntan slänger vi in ett litet litet svep. Såhär i slutet på semestertider har jag lyckats varva ner så mycket att det nu finns plats för sådana intryck som ny musik, ny litteratur, nya böcker och mer av sånt som är vackert, som ger något mer på något vis. Som lämnar utrymme för eftertänksamhet.  (null)
För det första börjar hösten göra sig påmind. Då vill jag alltid ut i skogen. Jag kan vandra omkring i timmar alldeles själv med svampplockning som förkläde. (null)
Det är givetvis skattjaktskänslan som gör det möjligt att gå runt sådär i timmar utan att tröttna, men bara att vistas i skogen och för en liten stund få vara del av livet där gör något med kroppen. Skapar ro.  (null)
Nu när jag äntligen har lyckats hitta gula kantareller ska de också tillagas. En av dagarna gjorde F crepes med kantarellstuvning, en annan dag omelett med kantarell, lite gul lök och bacon toppat med rårörda nyplockade lingon. Nu hoppas jag hitta ännu lite fler kantareller så att jag kan göra en paj med västerbottenost och gula kantareller  till vår kräftskiva nästa helg.  (null)
Jag lyssnar fortfarande en hel del på jazz. Antingen den här listan eller den här listan. Jag försöker förstå vad för typ av jazz jag tycker om, vi får väl se. Annat jag har lyssnat på är Sommar i P1. Några sommarpratare har fastnat lite extra. Stina Wollter, Anders Hansen, Lisa Miskovsky, Carin Rodebjer, Jonas Gardell, Anne Sverdeup-Thygeson, Madeleine In Hwa Björk och Mats Strandberg är åtta i topp.  (null)
 Utöver det har jag lyckats läsa klart Ett litet liv äntligen. En makalös bok som kommer ta ett tag att komma över. Fantastiska porträtt av karaktärerna. En vacker och fruktansvärd berättelse av Ett litet liv. Titeln är genialisk. Berättelsen är så... välskriven! Jag måste nog tänka lite till på den för att överhuvudtaget komma vidare till att kunna göra någon slags analys av den. För att bryta av läste jag "Florence Stephens förlorade värld" som jag fick låna av min svärmormor. Den handlar om Florence Stephens som levde på, och blev ägare av Huseby bruk under slutet på 1800-talet och första halvan av 1900-talet. Berättelse om Florence som förlorar allt pågrund av en kunglig sol och vårare är märklig, makalös och sann. Och nu när jag har läst den vill jag såklart åka till Huseby bruk, inte bara för julmarknaden, utan för att se Huseby med "Florenciska" ögon. Boken är också intressant eftersom Florence öde blev en del i debatten kring omyndigförklarande.  (null)
Därutöver så ägnar jag orimligt mycket tid till att fantisera om huset, och klura på vilka sorters möbler vi ska ha var. Några konton som jag nyligen har hittat och som är bra inspiration är Sofia Wood (null)
(null)

Elsa Billgren (null)
(null)

Dustypink.deco
(null)

Elisabeth Terese  (null)

Och sist ut Hotel The Monica 
(null)
(null)

Jag har också sett alla avsnitt av Handmaids tale och kan inte annat än att säga SE DEN (om du inte är gravid eller nybliven mamma). Jag tycker den här tredje säsongen är en fördjupning av karaktärerna, att man leker med musiken och foto/film på ett sätt som ger en annan dimension. Nu längtar jag tills nästa säsong kommer ut! 
(null)

Så, det var ett långt fredagssvep. På återseende min trogna lilla skara följare. Dela GÄRNA med er av lästips, konton, musik eller böcker. Det uppskattas! 
Fredagssvepet | |
Upp