Fredagssvepet

Varje årstid bär sin skönhet, inte minst sena augusti. Det är bara att erkänna sig besegrad. Mörka svala kvällar med stjärnklar himmel, blad skiftande i rost, röd, orange och gul, årlig påfyllning av goda teer och vardagslivet. Vardagslivet med rutiner och förutsägbarhet är underskattat. Jag älskar det.  (null)
Idag efter jobbet cyklade jag hem till min kollega och hämtade en bukett dahlior, som hon hade fått i överflöd av sin vän. Så det blev en fredagsbukett första arbetsveckan efter långledigheten. Så med cykelkorgen full av helt fantastiska blommor i olika röda, lila och rosa nyanser cyklade jag hem till en liten trött unge som ville ut och äta bär i trädgården, och en trött man som gjorde MUMSIG middag efter receptet vi fick av våra vänner förra helgen. Dahliorna fick mig osökt att tänka på vårt hus, och fundering över hur trädgården där ska komma att se ut om många år. En sak som jag alla redan nu har kommit fram till är att jag ska sätta vildvin vid lejonentren. Tänk det här: (null)
(null)
Klättrandes här: (null)
Det kommer göra sig fint både mot husfasaden, muren och carportfasaden som är mörka breda träplankor. Jag inbillar mig också att det kommer skapa lite mer mystik, kännas välkomnande och skapa ytterligare insynsskydd. 

Annat jag går och funderar på är om vi kanske ändå ska måla köket grått, taket vitt, och byta kakel. Lite åt det här håller. (null)
Eller så tar vi en veckas solsemester i januari. Det lutar åt Madeira, Kap Verde är för långt mvh supergooglaren.  (null)
Om vi ska snacka nutid så är vårt vardagssnack fyllt av vinterkläder. Till oss alla tre. Jag skulle behöva en ny höstkappa och en vinterkappa. Höstkappan tänker jag mig i någon naturnära färg. Vinterkappa blir en trenchcoat i grått eller beige.  (null)
Min topplyssnade låt idag ger bra fredagsfeeling, eller vad säger ni om George Ezras Shotgun
(null)
Hoppas ni har en härlig helg framför er. Vi ska hänga i byn på barnens dag. Åka skranglig karusell och gå på smaktorg. Och äta årets sista glass på PAUS såklart.  (null)

Fredagssvepet | |
Upp