Fredagssvepet

Sista semesterveckan börjar närma sig slutet och vi närmar oss allt mer en vardag som kommer stavas k-a-o-s. Vi ska vänja oss vid det nya livet som arbetande föräldrar med en liten donna på förskolan samtidigt som vi ska packa ner våra liv i lådor inför att flytta till vårt drömhus. Vi håller tummarna för att vi kan ha bergvärme, och för att våra planer om allt möjligt kopplat till huset går i lås. Men nu går jag händelserna i förväg, vi är inte riktigt där ännu. Innan dess ska vi hinna med en kräftskiva och lite annat smått och gott. 
(null)
Jag ska baka inte bara ett, utan två sorters bröd till exempel. Så fort hösten närmar sig så vill jag baka baka baka. Förra helgen bakade jag fänkålsbröd (utan anis, och med rågmjöl istället för rågsikt samt lite mer filmjölk och vetemjöl än i receptet) som blev makalöst gott och saftigt. Mimmi ville helst äta det med kaviar, jag tror det hade passat ypperligt med en riktigt smakrik ost och aprikosmarmelad till. I helgen ska jag baka brytbrödet som ni har fått receptet till, till kräftskivan. På söndag ska jag baka mitt favoritbröd från kokboken Annas mat inför veckan som kommer. Vi ska börja med matvecka två , jag kan återkomma med en recension om ni vill. Har ni provat något av recepten, eller rent av någon av matveckorna? Vad tycker ni om dem?  (null)
Annars så har vi fokuserat på inskolningen och husförsäljningen den senaste veckan. Nu när papperna är påskrivna och vi är säkra på att någon kommer att ta över detta huset så har inredningsdrömmar om huset vi ska flytta till verkligen tagit fart. Jag och F har en gemensam bild av hur vi vill ha det och jag längtar tills vi kan börja bo in oss på riktigt! Vi letar bland annat  efter ett pampigt skrivbord, en stor tavla och karmfotöljer i läder.  (null)

Annars så försöker jag kurera bort min lilla förkylning med honung, vitlök och glass. Här om dagen tog jag en sväng ner till paus helt själv. Valde citron och persika hallon med chokladdopp. Så satt jag på en bänk, åt glass och lyssnade på jazz.  (null)
Annars lyssnar jag mest på Bamsesånger just nu. Men annat blir det på lördag, för då kommer våra vänner hit på kräftskiva.  (null)
Då blir det kräftor, drinkar och samtal om allt som hänt under sommaren. Typ våra vänners långresa och senaste restaurangbesök, och vårt husköp. Hur ser er helg ut? Har ni något inplanerat? 
Fredagssvepet | |
Upp