Favoritgröt

Min stadiga frukost är havregrynsgröt med tillbehör. Eftersom havregrynsgröt i sig inte är sååå roligt så skiftar jag tillbehör och håller just nu på att prova nya. Mina standardtillbehör är hallon & kokosflingor. Sen är såklart äpple & kanel en klassiker. I sådan vill jag helst att äppelbitarna och kanelen blandas med havregrynen & vattnet så att äpplebitarna hinner bli lite mjuka. Kokta jordgubbar har jag på om inget annat står till buds, vi har alltid jordgubbar i frysen. Banan & chokladgröt är såklart gott, men jag äter inte banan  längre pga magen. Samma med blåbärsgröt. 

Men nu har jag hittt två nya favoriter. De är superlyxiga och ska nog ätas med måtta men alltså... den ena är som en efterrätt så vi tar den först; chokladgröt med dadlar & granatäpplekärnor. Du kokar/micrar havregryn & vatten, när det nästan är klart slänger du i lite mandelmjölk, typ en halv- till en hel matsked kakao och två dadlar som är hackade i småbitar. Värm upp och blanda runt. Toppa med granatäppelkärnor. Ät & njut! Granatäppelkärnor ska vara bra för magen har jag hört, nån som vet?  (null)


Min andra har jag ingen bild på men den kan jag längta efter typ varje dag. Då har jag vanlig gröt och toppar med havtorn, en klick jordnötssmör & två dadlar i delar. Den blir mäktig i och med jordnötssmöret. Ät & njut! 

Upp