Bröllopet - dukningen

Inför bröllopet så funderade vi (eller jag) rätt mycket över dukningen. Jag har kollat olika dukningar, tips & knep till och från de senaste två åren. I och med att Mimmi kom så fick vi dock göra allt så enkelt som möjligt. Eller ja, nu blev det ju ändå rätt mycket fix, men förhållandevis enkelt iallfall. 

Bågen är gjord av den här och ett helt gäng med girlanger och två ljusslingor. Den blev lite dyrare än vi tänkte, men användes både vid vigseln och där vi satt under middagen. 

I taket tänkte vi sätta upp en flaggstångsbelysning, men det fanns inte så vi köpte jättelånga ljusslingor istället. Det gick lika bra och blev billigare. Jag tycker det gjorde jättemycket att ha ljusslingor i taket, så om man har budget till det är det helt klart tips från en nygift! 

Vi bestämde oss också för att investera i ett gäng knoppalakan att ha som stolsöverdrag och som dukar. Bra beslut känner jag såhär i efterhand! Det finns olika instruktionsvideos för hur man gör om dem till stolsöverdrag, till exempel den här. Det finns många som säljer knoppalakan i grupper på Facebook eller liknande, vi gjorde det till exempel. Sålde dem billigt för att bli av med dem. Sen köpte vi organzaband via en bröllopsgrupp på Facebook att knyta runt stolen. Det gjorde också rätt mycket för helheten. Om det skulle råka vara någon som behöver ljusrosa organzaband så hör av er! Jag har ett helt gäng att sälja. 
(null)
I mitten av borden var det tänkt att vi skulle ha jutelöpare men det blev inte så. Istället klippte vi naturfärgat presentpapper på rulle i tre delar och la ut. Det blev lika bra det! 

Från början ville jag ha mycket blommor men insåg ganska fort att det skulle bli en dyr historia så vi fick kompromissa. Dagen innan bröllopet åkte jag till den lokala handelsträdgården och köpte krukväxter, både blommor, buketter & gröna krukväxter. Vi använde såna här ljushållare som ljushållare och små vaser som var utplacerade på borden. I varannan minivas hade vi några kvistar sliderranka.

Utöver sliderranka och ljus så hade vi också flaskor med två sorters snaps & snapsglas utplacerade för de som ville ha att skåla i. Mer än så fick inte plats på löparen. 
(null)     
För två år sen började jag samla på fina kaffekoppar och glas på fot som jag hittade på loppisar och second hand. De placerade vi ut så alla hade en kaffekopp, ett vinglas och ett vattenglas. Resten av servisen kom från stället vi var på, tallrikarna var vita med guldkant. Som servett använde vi kökshanddukar som var vikta, med juteband &  placeringskort i varje. Vi la också en kvist rosmarin på varje servett för att få lite mer grönt, och för att rosmarin också fanns på tårtan. Visste ni att för länge sedan ansågs rosmarin skydda mot onda makter? 

Som sista grej på bordet hade vi våra bröllopsprogram. De gjorde vi i ett särskilt program man kunde prova på i en vecka helt gratis. Sen skrev någon (hemligt vem hehe) ut dem på sitt jobb, vi tackar den arbetsgivaren för bidraget till vår fest!). I programmet hade vi; en liten text om vår historia och tack till bl.a värdparet, toasters och gäster. Vi hade också regler för kvällen, kvällens meny, kort presentation av all gäster och två snapsvisor. Jag tror att programmen var uppskattade, iallafall den delen där vi skrev lite om varje gäst. 

Jag tror det var allt om bordsdukningen. Jag tyckte att det var jättefint, bättre än jag tänkt mig och kan säga att bilderna gör inte dukningen rättvis! Jag skulle absolut inte ändra på något i dukningen om vi kunde göra om det.

Bröllopet | |
Upp