Bebisrutiner

(null)


Nu har vi nästan fått in rutiner för Mimmi. Gå upp mellan klockan sju och klockan åtta. Byta blöja, ta på kläder och gå ner i köket. Då är klockan mellan åtta och halv nio. Mimmi sitter i stolen och leker när jag gör bådas frukost. Hon får frukost först, då dricker jag kaffe. Gröt & plommonpure är standard för henne & gröt med hallon eller havtorn eller äpple är standard för mig. Sen leker vi lite när hon sitter i stolen. Därefter är det blöjbyte för henne & tandborstningen för mig. Nu brukar klockan vara mellan nio & halv tio. Jag ammar henne och sen ska vi oftast iväg på något.  (null)

Hon brukar sova lite någon gång på förmiddagen. Vid lunch får hon lunchporgion från frysen om vi är hemma, annars puré, ersättning eller amning (eller kombination av flera av dem). Efter lunch är vi antingen påväg hem, eller påväg iväg. Hon brukar sova en stund till efter lunch och sen är det fullt ös i nån timme till. Och så när klockan är runt tre, fyra börjar vi om. Byta blöja, äta, sova en stund innan hon kör sista rycket. Vid fem får hon en portion mat & puré efter, sen leker vi, gör iordning henne för kvällen (tvätta av och ta på pyjamas) och så får hon ersättning.  (null)

Sen blir det rapning, godnattsång och läggdags. Nattningen brukar ta typ en timme, om man nu kan säga brukar efter en vecka? Oftast vaknar hon efter cirka en timme och är täppt, då blir det näsdroppar & vaggning. Ibland mer amning eller ersättning, innan hon somnar igen. 

Jag gissar att det är såhär det kommer se ut framöver, och att det är såhär det ser ut för många andra. Det som ändras är väl antalet sovstunder på dagen samt att amningen kommer minska ännu mer och bytas ut till mellis. När vi bara är hemma får hon lite puré som mellis också. Jag försöker variera mellan plommon, jordgubb, mango & päron. Snart ska vi testa äppelmos också. Men det blir nog faktiskt inga problem, mat är helt klart en favoritsysselsättning sen en vecka tillbaka. 
Älskade unge | |
Upp