Min träning

Jag tränar ju en del nu. Eller rättare sagt , jag rör på mig en hel del nu. Försöker iallafall. Förlossningen vände ju ut och in på mig psykiskt och fysiskt. Jobbigt men också nödvändigt. Jag har försökt ändra mitt tänk för att få in rörelse i min vardag på ett enkelt sätt. För min egen skull, men också för att det ska vara det naturligaste som finns för Mimmi, rörelse alltså. 

Den lärdomen jag har fått och som jag själv nog tycker är smartast är att det gäller att anpassa sig efter det liv man lever. Det funkar liksom inte att gå på en miljon pass om man inte kan kvällstid. Det är kanske en dålig idé att promenera till och från jobbet om man också ska handla på vägen hem. Hatar du att gymma? Nej, då är det ju ingen bra idé att skaffa ett gymkort.  (null)
Nu går jag på två yogapass i veckan och starkmamma en gång i veckan. Därutöver försöker jag att gå överallt i byn om jag inte har en anledning att ta bilen. Just nu funkar det bra, men till våren ser livet annorlunda ut och det kommer mina träningsvanor också att göra. Min plan är att skaffa gymkort igen. Då kan jag gymma på morgonen innan jobbet  1 dag i veckan, plus gå på yoga en dag i veckan, och ha med Mimmi till gymmet på helgen en gång. Sen har simhallen öppet vissa morgnar, så det finns också som alternativ. Om det är ok för min arbetsgivare kommer jag kanske fortsätta på starkmamma, det har varit så himla bra så jag vill fortsätta om det går. Det beror på om jag kan ta långlunch en dag i veckan, och jobba igen det till exempel på mornarna. 

Min plan är att försöka träna 1-2 gånger per vecka innan jobbet. Jag behöver inte gå upp jättemycket tidigare än vad jag redan gör, och sparar på det sättet kvällarna till att hänga med Mimmi. Jag hoppas det ska funka, i teorin funkar det iallafall. Sen vill jag fortsätta med yogan, så det får bli min kvällsaktivitet sen är det min mans tur att få lite mer egentid om kvällarna eftersom han är hemma med Mimmi då. 

Kanske kommer planen gå åt skogen, men då gör den väl det och så får jag hitta annat. Cykla till jobbet är en sån sak. Gå på pass som Mimmi kan vara med på är en annan. Vi får väl se. Det viktigaste är att rörelsen får plats i mitt liv, och så har jag aldrig känt innan. 
Hälsa, kropp & träning | |
Upp