En dålig dag, en bra dag och Mimmis utveckling

(null)
Igår hade jag en dipp efter flera nätter med mindre sömn och en bebis som har varit kvällsorolig. Så vi hade en väldigt lugn dag där största grejen var att vi gick till affären och tillbaka. 

På kvällen lagade jag linsbiffar och annat gott som det kommer recept på snart.
(null)


Idag kom min svägerska över på frukost, jättemysig start på dagen och Mimmi var överlycklig för att faster kom på besök. Efter frukost och tidigt lunch åkte vi ÄNTLIGEN till babysimmet. Jag har ju hoppats att Mimmi skulle gilla det, och japp det blev en fullträff! Hon plaskade och simmade och log så hennes två små tänder syntes nästan hela tiden. 
(null)
Efteråt filade vi med Mimmis kompis och hennes föräldrar. När de behövde gå satt jag och Mimmi kvar en stund och då slog det mig att vi är mor och dotter (ja, jag vet hur det låter men vafan det är fortfarande overkligt) som kommer åka och fika själva med på samma sätt med jämna mellanrum i många många år framöver. 

(null)
Det är så COOLT! När vi kom hem var det lek och läsa samma saga typ trettio gånger. Jag tycker det känns som Mimmi har utvecklats jättemycket bara de sista dagarna. Hon är uppmärksam på ett helt annat sätt och jag tror att hon har lärt sig flera ords betydelse. När man säger "hopp" så hoppar hon ibland. Säger man "puss" så smackar hon eller (om man har tur) sträcker fram huvudet för en puss. Idag "blinkade"hon med handen när jag pekade på en stjärna i boken. Hon kan säga "vov" när hon ser sin nallehund och ibland "ho" när vi tittar på ugglan i boken. När man säger "hej" eller "hejdå" vinkar hon, även om fördröjningen ibland är så lång att den vi säger hejdå till har hunnit gå. 

 Jag tror inte hon förstår innebörden i orden, men hon kopplar iallfall vissa ord till en rörelse eller bild och hon är uppmärksam på ett helt annat sätt när vi är ute och går. 
Vardagen, Älskade unge | |
Upp