Amning är en välsignelse & förbannelse DEL 4

Att amma är verkligen mysigt, och SKITJOBBIGT. 

Först låg allt fokus på att få igång amningen, och nu pratat vi ganska ofta om hur länge, hur vi ska göra övergången till välling&mat och hur det kan se ut när jag börjar jobba igen. En sak som är säker är att Mimmi styr åtminstone fram till ettårsdagen. Tror jag? 

Nej men jag tänker såhär. Att amma är också att ge tröst, att ge trygghet. Det vill jag inte ta bort från henne. Samtidigt är det viktigt att hitta andra sätt Mimmi kan få trygghet & tröst på. Längre fram vill jag inte att det främst ska vara amningen som är det, utan oss och kanske nalle eller napp eller snutte. 
(null)

Så som vi tänker nu (sen får vi ju se om det går och är tillämpbart, det vet man aldrig) är att helamma som jag gör nu, påbörja smakportioner om en månad. Sen får vi se om Mimmi är intresserad av mat, isåfall kommer hon att få det men amningen ska finnas tillgänglig. Sen får det bli vad det blir. Om Mimmi fortfarande vill amma i december börjar jag pumpa regelbundet så att vi får in det på rutin tills jag börjat jobba i januari. Nattamningen tänkte jag att vi slutar med typ i sommar/höst. Mimmi ammar ju ändå inte särskilt mycket på natten och målet är att hon ska ha något annat som uppfyller hennes sugbehov. Men jag är inte så orolig för nattamningen faktiskt, än så länge är det helt på Mimmis vilkor. 

Jag tänker att vi får se hur länge jag sen fortsätter amma. Det skiljer ju sig rätt mycket i olika delar av världen, vad som är vanligt att amma. Här ammar vi ju väldigt kort tid, men för mig tror jag sista deadline är nästa sommar, då är hon nästan 1,5 och ska börja förskolan några månader senare. Men det kan lika gärna bli så att hon intresserar sig för mat och inte vill amma mer, det vet man aldrig! Hur tänker ni om hur länge man ammar? Hur länge ammade ni? 

Upp