BB-väskan

Vissa saker är på något sätt mytomspunna runt graviditet och förlossning. En sån sak tyckte jag va BB-väskan. Att man hade den packad & med sig känns som att det ingår på något vis. Dessutom är det ett konkret sätt att förbereda sig. Sen när vi väl skulle packa den så hade jag INGEN aning om vad man skulle packa ner. Vi googlade runt och försökte tänka ut lite själva. Det blev väl en helt ok BB-väska men vissa saker hade jag nog packat annorlunda än vad vi gjorde... såklart. 

Jag minns inte helt vad vi hade med oss men jag tror det var ungefär det här vi packade ner i BB-väskan: 
-ombyte till oss (jag hade inga bra kläder med till mig själv...)
-bebiskläder i st 50 och 56 (hela set)
-hygienartiklar: schampo, balsam, kroppstvål, ansiktsvatten, ansiktsrengöring, mjukgörande till ansiktet och till kroppen, tandborste, tandkräm , deo & hårsnoddar. 
- Bebisfilt
-Alvedon
-Telefonladdare, högtalare & hörlurar
-Journal & blodgruppspapper från mödravården.
-Kexchoklad, lite godis & två drickor.
- Babyskydd

Om jag skulle packa en BB-väska idag så hade jag haft med mig:
-2-3 pyjamasar i storlek 50 & 56 med dragkedja till bebisen (pyjamasar är lättast att ta på), mössa, strumpor, ytterkläder efter väder.
- En lång och STOR amningsvänlig tunika + gravidtights, sköna strumpor, skön kofta, amningslinne & stora mjukisbyxor som inte klämmer åt någonstans (typ gravidmysbyxor),  gravidtrosor, en STOR amningsbehå (de jag hade köpt var för små så jag fick nöja mig med amningslinne från hm vilket också gick bra), en T-shirt. 
- Två set med ombyten till sambon + extra T-shirtar. 
- Hygienartiklar, typ samma som vi hade med oss. Snacka om att det var skönt att kunna dra på lite deo & borsta tänderna, eller duscha med eget schampo. Man ska inte underskatta det där med att känna sig fräsch (eller, så fräsch det nu går att känna sig). 
- Hårsnoddar!!!!!!
-Amningspads!!!
- Bebisfilt, babynest, napp.
- Vattenflaskor!!
- Tofflor eller sköna strumpor (hade inget med mig och gick typ runt barfota ... ej att rekommendera!)
- Snacks man tycker om. Jag hade nog packat med nötter, ölkorv, choklad, torkad frukt, och kanske chips. 
- Kortlek. Vi köpte en samma dag som jag blev igångsatt, de första timmarna var ju rätt dryga. Sen är det ju inte säkert att man får användning för kortleken...
-Laddare, högtalare.
- Journal/förlossningsbrev, blodgruppspapper.
- Babyskydd till bilen. 
- Upplåsbar sittring/avlastningsring om man har en bit att köra hem. Man har ju rätt ont i de nedre delarna alltså...

Denna listan förutsätter ju att man får vissa saker på sjukhuset; blöjor, tvättlappar, babyolja, smärtstillande & bindor m.m.

Sen "råkade" vi få med oss några saker hem från sjukhuset:
- Plastskydd att ha som underlägg när man byter blöja (engångs)- Sockerlösning + spruta (ej med nål utan sådan man ger i munnen)
- Liten tvättlapp/handduk
- Nättrosor (alltså tips nr 1: råka få med nättrosor!!!)

Ja. Det var nog ungefär det tror jag. Väl hemma hade min sambos familj fixat & donat så det var så fint när vi kom hem ❤️. 

Förlossning, skador & återhämtning | |
Upp