Sommarprat del 1

Eftersom Sara gav som förslag att recensera sommarpraten så gör jag ju såklart det. Jag bestämde mig för att lyssna på allihop denna sommaren, oavsett om det intresserade mig eller inte. Jag tänkte att det skulle vidga mina perspektiv och tankebanor plus att jag kunde ta många barnvagnspromenader med lurarna i. Sen kom superhettan och trasiga telefoner i vägen för att få gå så värst mycket med lurarna i öronen men visst har det blivit en och annan sommarpratare, även om det inte har blivit exakt hela allihopa. 

Först ut är Claes Månsson (tydligen) som jag har missat och därför inte har lyssnat på. Sorry Classe! Det får bli längre fram... så då börjar vi om. 

(null)
Den första jag lyssnade på var Bianca Ingrosso och hennes sommarprat är lyssningsvärt. Men jag tror att det ger mest om man följer henne på sociala medier eller har sett "Wahlgrens värld". Bianca är ju en influencer vilket är ett alldeles nytt yrke som främst består av unga kvinnor. Det är ett kritiserat yrke som många gånger anses vara hittepå. Jag håller mig än så länge neutral i den frågan men kan ju ändå undra varför driftiga unga kvinnor blir så hårt kritiserade när de faktiskt tar plats och skapar sig egna rum med makt då många lyssnar på dem? Och vad är det som gör att så många av dessa unga kvinnor har ångest, går in i väggen eller har varit i depressioner? Vad gör det yrket med dem egentligen? Att lyssna på Biancas sommarprat ger ju lite mer information och skapar tusen fler frågor om allt det här. 

(null)
Näst ut är Kaj Linna. Jag lyssnade aldrig klart på hans sommarprat pga av bebis. Det var såklart intressant att höra hans resonemang och tankar efter att ha suttit inne som oskyldigt dömd. Men jag blir också så himla less på att lyssna, det blir liksom tjatigt med oskyldigt dömda hit och dit. Eller ja, antingen är det tjatigt eller så triggar det mig att det skulle sitta många oskyldigt dömda inlåsta i våra fängelser. Jag vet faktiskt inte. Men utmana mina tankar gjorde han iallafall. Sen är frågan om jag lyssnar klart? Sånt vet man inte heller! 

(null)
Mouna Esmaeilzadehs sommarprat är ett av de bästa i år. Så intressant och hoppfullt om flykt, läkarrollen och framtidens hälso- och sjukvård i kombination med artificiell intelligens och förändring av DNA. Jag blir hoppfull och skräckslagen, men mest impad av Mouna som gör det hon gör och ser saker på det sättet hon ser saker på. Lyssna vetja! 

Det får nog räcka för denna gången, återkommer om sommarpratare snart! 


Recensioner och sånt | |
Upp