Smakportioner

Sedan en månad tillbaka får Mimmi smakportioner/små portioner med gröt, fruktpure, potatis, ärtor eller liknande. Vi har börjat låta henne äta i samband med att vi äter för det märks att hon vill ha när vi äter. 

Från första stund har hon varit glad i mat och favoriten är plommonpure, kanske för att det är det hon har fått oftast. Hon blev dock gladast av smoothie hemma hos sin lillamormor för nån vecka sen.  (null)
Idag var första gången som hon fick "en hel" måltid. Sötpotatis med lite bladpersilja, broccoli och kokt kyckling. Allt kokat & mixat var för sig. Det var ingen direkt favorit så plommonpure åkte fram istället. Men skam den som ger sig, jag gjorde extraportioner till frysen så vi gör nytt försök snart igen. Nu handlar det ju mest om att prova, vänja magen & att hon ska tycka det är kul med mat. 

På kvällen får hon ersättning sedan cirka en månad tillbaka. Vi provade för att se om hon sov bättre om nätterna, och det gör hon. Hon är mindre och mindre intresserad av amningen och mer intresserad av annat. Ibland får hon ersättning nån mer gång under dagen, om hon är gnällig och verkar hungrig, och inte vill ha bröstet. Men vill hon ha bröstet får hon det såklart, och så kommer jag fortsätta så länge det känns ok. Men ska jag vara helt ärlig tror jag hon kommer bli ointresserad innan jag är helt redo att lägga ner amningen. 

Denna amningen alltså... så härlig & så jobbig! 

Kost - Barnvänligt, Mammalivet, Älskade unge | |
Upp