IKEA & provsmakning

(null)

Efter frukost och lunch åkte jag & Mimmi till IKEA för att köpa det som inte blev köpt förra helgen, eftersom jag var på hippa hehe. Jag och min sambo tänkte att det blev lättare om hon hängde med mig, för då kunde min sambo städa hemma ostört. 

(null)
Och det är klart, vi har ett barn som tycker om att sitta i vagnen när vi är på ställen där det händer saker. Men ingen av oss tänkte på det där med att saker skulle inhandlas... 

Mimmi fick dela plats med ett bordslock och sin barnstol till köket. Under vagnen hade jag 14 glasgflaskor och sen hängde jag fast en ikeapåse på handtaget där både det ena och det andra fick plats. 

(null)
Kvällen ägnades åt min yngsta lillebror som kom på besök. Han fyller år imorgon så då hade vi minikalas med söndagsmiddag och provsmakning av bakelser. 
När han var här förra helgen sa han att han inte hade ätit så mycket tårta och typ aldrig på sin födelsedag. Vi pratade lite om det och nu när Mimmi finns är det ju vi som ska starta nya traditioner! Sagt & gjort. Tårtätning på födelsedagen är obligatoriskt... men för att äta tårta måste man ju veta vad man tycker om?  (null)
Jag köpte vad de hade på conditoriet i byn. Valde sånt som på ett eller annat sätt påminner om en tårta, smak eller konsistens. Det kändes lite onödigt att köpa hela tårtor så istället blev det bakelser. Jag tror att jag var mest pepp på detta, har väntat hela dagen... egentligen hela veckan, sedan vi bestämde att vi skulle ha provsmakning. Vinnaren blev daimbiskvi. Fast jag tyckte hallonmousse-bakelsen med chokladbotten. Men de andra två domarna var eniga. 
Efter provsmakningen kom min lillebror fram till att han vill ha en biskvitårta fast med lite hårdare fyllning och med laktos & godisnappar till. Jaha, det är bara att börja provbaka då 😅
Vardagen | |
Upp