Mangocurrygryta med kyckling

Till 4 portioner behöver du:

2 kycklingfiléer
Lite oliv eller rapsolja att steka i
En gul lök
En vitlöksklyfta
En buljongtärning
Röd currypasta (ca 1-2 tsk)
2 dl vatten
2 dl créme fraiche, valfri fetthalt
2 tsk malen chili (kan uteslutas men är gött med lite sting)
Ca 1-2 msk torkade korianderblad
Lite äppelcidervinäger
1 krm Cayennepeppar
1-3 tsk curry
Ev. Lite honung (jag hade agave)
Fryst broccoli
200-300 g mango
Salt och peppar

Hacka lök, pressa vitlök och stek i olja. När löken är mjuk, tillsätt den strimlade kycklingfilén. Stek tills kycklingen inte är rosa längre. Tillsätt buljongtärning, currypasta, vatten, kryddor och créme fraiche samt äppelcidervinäger. Låt koka upp och tillsätt mango & broccoli. Koka tills mangon har mjuknat och smaka sedan av med kryddor, salt & peppar och eventuellt honung. Servera med till exempel ris & ruccola. Eller massa broccoli.  (null)





Kost - Mat, recept & kalorier, Kost - Middagsmat | |
Upp