Enkel turkisk linssoppa

I veckan åt vi Zeinas turkiska linssoppa fast förenklad. Jag gjorde några ändringar på grund av livet kan man väl säga. Eller nått. Hur som helst, här kommer receptet.

Du behöver: 
3 dl röda linser
En gul lök
En buljongtärning
2 msk tomatpuré
1,5 dl ris
1-1,5 hett liter vatten
Minst 2 msk torkad mynta
Chiliflakes efter tycke & smak
Lite citronsaft
Lite olja, salt & peppar
Eventuellt en klick yoghurt

Hacka löken, stek lite själv. Häll i linser, ris, smulad buljongtärning, tomatpuré, mynta och chiliflakes. Häll i en liter hett vatten. Låt koka upp. Du kan eventuellt behöva tillsätta mer vatten. Låt koka i ca 45 minuter eller till linserna och riset är mjukt. Rör runt då och då för att det inte ska fastna på botten (det gjorde det för mig). Mixa om du vill. Smaka av med salt, peppar, mynta och chili samt citronsaft. Ät & njut! 

OBS ! Soppan är mäktig. Receptet är till 5-6 personer. 

Och ni får ingen fin receptbild, ni får verkligheten: (null)

Vi äter alltså soppan på dem här bilden. Jag skulle säga att soppans huvudperson är myntan, så snåla inte med den! 
Mat, recept & kalorier | |
Upp