Chips chips chips

Vad passar väl bättre en tisdag än två små chipstips att sukta efter fram till helgen? 

1. Potatischips
Sätt på ugnen på 150 grader. Skiva potatis tunt tunt med till exempel en osthyvel. Låt torka på hushållspapper. Lägg i ugnsform på bakplåtspapper, låt stå i ugnen ca 15-20 minuter. Häll då över lite olivolja och äppelcidervinäger samt salt (eller annan smaksättning). In i ugnen igen, tills chipsen har fått fin färg. Ta ut & njut! Originalrecept kommer ifrån ---> foodpharmacy. 

2. Grönkålschips
Sätt på ugnen på 150 grader. "Riv" grönkål i lagom stora bitar. Skölj. Torka av litegrann och lägg i en skål med olivolja och salt. Blanda ordentligt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på XX grader i 5-8 minuter beroende på din spis. HÅLL KOLL så att de inte bränns vid. Ta ut & njut! 

Mat, recept & kalorier | |
Upp