Ugnsbakad omelett med svampstuvning

Detta är ett riktigt snabbvardagsrecept. Till två stora eller tre mindre portioner behöver du:

Till omeletten:
4 ägg
1,5-2 dl mjölk
Salt och peppar
Lite smör

Till svampstuvningen:
En konservburk champinjoner
En gul lök
1-2 dl mjölk
Lite majsena
Lite torkad mynta
Salt och peppar
Lite olja

Omeletten:
Sätt igång ugnen på 200 grader. Smörj en mellanstor ugnsform med smör. Vispa ägg, mjölk och kryddor i en skål. Häll i formen och låt stå i ugnen 10-20 minuter (tills omeletten är klar). 

Svampstuvningen:
Låt vätskan rinna av från champinjonerna. Stek champinjoner och lök. Häll i mjölken och låt koka upp. Häll i lite majsena i taget till önskad konsistens. Smaka av med kryddor. Servera med omeletten och till exempel kålsallad!  (null)


Mat, recept & kalorier | |
Upp