Bli inte förskräckt

Jag tänker på hur jag såg på det här med förlossningen innan själva förlossningen... jag var rädd som så många andra. Men ju längre tiden gick, desto mindre rädd blev jag. Sen blev det ju som det blev men jag är ändå inte avskräckt. 

Jag minns just det från innan förlossningen, att jag bara blev orolig av att läsa om andras förlossningar och särskilt de som inte gick så bra. Och jag vill absolut INTE att någon ska bli avskräckt pga det jag skriver här. Tvärtom. Jag vill säga att det finns ett liv efter förlossningsskador, att det kan gå bra fast det först går dåligt. Att det visst är jobbigt & finns saker jag sörjer och är på gränsen till bitter över MEN det är inte allt. Det finns bra saker också, för mig. Det kunde ha blivit ännu fler komplikationer, Mimmi kunde skrikit hela nätterna & jag kunde ha fått en förlossningsdepression. Jag kan inte uttala mig om hur det hade varit då, och det är inte heller tanken. Jag vill egentligen bara säga att  " såhär kan det gå & det är helt okej". För det hade jag velat läsa någonstans. Jag vill skriva om hur jag hanterar det efteråt, men jag vill inte på något vis säga att det är så man ska göra eller att det är rätt för alla. Se det som ett exempel. Men förminska inte hur det känns för dig. Både inför och efter.

Direkt efter förlossningen, innan jag förstått graden av bristningen, så minns jag att jag sa till min sambo att "det här kan jag göra om". Samma gällde på BB & när vi kom hem och fortfarande idag. Trots allt. Jag skulle gärna föda vaginalt igen om vi har glädjen att få ett barn till i framtiden och då vill jag göra det tillsammans med min sambo. Men troligtvis kommer vi bli rådda att föda med kejsarsnitt och det är en sorg på så många sätt. Samtidigt som det kan bli spännande att prova på båda, om det nu blir så. 

Innan har jag bara hört kvinnor säga att de vägrar göra om det nära efter förlossningen & vissa gör aldrig det heller. Det säger så mycket om hur individuella förlossningar är. Men jag har faktiskt inte känt så och det är jag förvånad över själv. 

Det finns liksom både och, det behöver inte vara antingen eller. 
Förlossning, skador & återhämtning | |
Upp