Bilfärd, fysioterapi, iskaffe & BFF

Imorse ställde jag klockan för första gången sen dagen innan förlossningen. Mimmi sov ytterligare en stund och jag hann nästan duscha innan hon vaknade. (null)
Jag hade ju tid hos en fysioterapeut och det tar ett tag att köra till sjukhuset plus att jag ville vara ute i god tid om Mimmi skrek mycket på vägen in. Och det var tur att vi körde tidigt eftersom jag glömde parkeringsavgiften och kom på det just när jag anmält mig i kassan, hittat avdelningen, bytt blöja på Mimmi och satt mig i väntrummet. Det gick bra hos fysioterapeuten, kan berätta mer om det i ett eget inlägg.  (null)
Efter sjukhusbesöket åkte vi in till stan och jag köpte koffeinfritt iskaffe som jag har suktat efter i flera veckor! Mimmi ammade såklart. Sen hängde vi runt på stan tills jag kom på att jag glömt lägga på parkeringsavgift igen, så då var det bara att traska tillbaka till bilen för andra gången idag! (null)

Sen hängde vi i ett familjerum i väntan på min vän som vi skulle äta lunch med.
(null)
Till sist åt vi lunch & gick på stan (läs: tittade på barnkläder). Det var mysigt och varmt. (null)
Att åka hem gick dock sådär , det är något med att åka bil som Mimmi verkligen inte tycker om... hur som helst en supertoppentorsdag men imorgon tar vi lite sovmorgon, är rätt trött nu. 

Vardagen | | Kommentera |

Zuccinibiffar

2 portioner (260 kalorier per portion)

En zuccini
En rödlök
Ett ägg
100 g fetaost
Tre msk mjöl
Färsk dill, salvia och bladpersilja
Vitpeppar
Salt 
Olja att steka i

Riv zucchinin, lägg i en sil, salta & lät stå i ca 20 minuter. Under tiden kan du riva löken, och lägga i en skål med smulad fetaost, de färska hackade kryddorna och ägg. Krama ur zucchinin på så mycket vatten du kan och lägg sedan zuccinirivet med de andra ingredienserna i skålen. Rör runt och häll i lite mjöl i taget tills du har en lite fastare smet. Smaka av med kryddor. Stek på medelvärme i olja, gör biffarna platta och inte för stora så håller de bättre. 

Servera med till exempel couscous eller quinoa eller vad du tycker om.  (null)

Mat, recept & kalorier | | Kommentera |

Kroppen efter graviditeten

Det är några saker jag kanske hört om men inte lagt så mycket vikt vid & sen är det några saker jag aldrig hört som hände med kroppen efter graviditeten. Det är ju säkert hur individuellt som helst & trots att det inte är så trevliga saker alla gånger, så är det värt det tusen gånger om.  (null)
-Precis efter förlossningen hade jag gravidmagen kvar, ett mycket trasigt underliv och valkar som lite påminde om vingar på ryggen. 
-Mina fötter svullnade upp ännu mer, precis som brösten. Brösten värkte & ingen bh passade. 
(null)

Efter x antal veckor kunde jag gå igen. Magen hade blivit mindre,  fötterna var inte lika svullna, brösten hade stabiliserats eller vad man ska säga... de var inte stenhårda, ömma & såriga längre iallafall. Då kom ett par riktiga överraskningar! 

6. Fötterna som värker, är torra med risk för hälsprickor & mindre tid att ta hand om dem. Att de svullnar av minsta värme över 20 grader verkar också hänga kvar från graviditeten... yeeey! 

7. Oren hy. Alltså, detta är ju återkommande för mig sen jag var 13 år men KOM IGEN jag är 26 år och förälder, det här borde inte bara ett problem längre! Så nu har jag lagt för mycket pengar och tid på ansiktsprodukter & vitaminer för att få en nått så när vuxen hy... 

8. Magen. Ja alltså magen. Den är skrynklig, randig och mjuk som en deg. Den har ändrat form och mer hull ligger på höfterna nu. 
(null)

9. Brösten. Ja. Jag ammar. De kommer hänga, jag fattar det nu. Men så har de också gett mat till vår älskade unge. 

10. Jag svettas mer. 

11. Jag tror att jag ser sämre men har inte varit hos optikern än. 

12. Jag är stel som en pinne & får inte yoga eller nått sånt. 

13. Ont i ryggen. Eftersom jag bär runt på en unge gör det ont i varje liten del av ryggen. Värst är ländryggen & axlarna. 

14. Jag blir anfådd väldigt fort. Det började tidigt i graviditeten men berodde ju då på helt andra saker. Nu är det enbart att jag är otränad och har noll kondis. 

Återkommer om jag kommer på mer!  (null)


Upp