Musikmobilen & andra bebisprylar

Att få barn är inte bara en känslomässig bergodalbana, en kroppslig resa eller att gå in i en ny livsfas. Det är också en pryldjungel! 
(null)

I januari var vi på Gekås och skulle köpa bebissaker + lite till oss själva. Jag minns att vi stod där med blöjhink, specialgjorda badbaljor, babymonitor, en miljon bodys, lakanset, ecomadrass & tusen andra saker och DET FANNS INGET SLUT, vi kom liksom inte vidare. När jag trodde vi var klara hittade vi lekpölar, snuttefiltar, babysitters, babygym, en annan slags babymonitor, elektrisk termometer och så vidare och så vidare. Till slut lade vi tillbaka en hel del av sakerna. Jämförde med Ikea och konstaterade att vissa saker var billigare där. Insåg att vi inte visste vad vi höll på med, vad behövde vi egentligen? 
(null)

Vi avvaktade med ganska mycket. Babynest som jag trodde bara var en trendgrej och därför dissade helt innan Mimmi kom fick vi be svärföräldrarna köpa redan på BB & det har vi använt väldigt mycket. Sen har vi fyllt på allt eftersom & man skulle kunna fortsätta fylla på i evigheters evigheter. När jag tittar på bebissaker försöker jag tänka "Har barn klarat sig utan det här förr?" Svaret är typ alltid ja. Men vissa saker blir så tydligt onödiga när man tänker så, till exempel en specialformad kudde. Alltså... vi har ju inte ens använt kudde till Mimmi? (null)

 Men vissa saker kommer vi fram till att de ändå kan vara bra. Som babymonitor, mobil över skötbord och spjälsäng (inte för att hon sover i spjälsängen utan för att hon roas när hon ligger där så att vi kan typ gå på toa eller vika tvätt), babygym, några leksaker & babysitter. 
(null)
Men alltså, man får passa sig. Det är lätt att bli prylgalen! Och samtidigt jättekul just för att man kan ta fram sin shoppaholic inom sig ... i lagom dos... 

Älskade unge | |
Upp