Quinoabiffar

Jag har fått ett recept på quinoabiffar av min svärmormor. Hon gjorde dem i ugn = supergoda. Jag gjorde dem i stekpanna men fick modifiera lite för att de skulle hålla. Här är mitt modifierade recept:

Till fyra portioner à ca 270 kalorier/portion :

2 dl kokt quinoa
3 ägg
2 msk turkisk yoghurt
1 tsk sambal oelek
100 g fetaost
1 dl havregryn (ev lite mer) 
En gul lök
Färsk basilika - mängd efter tycke & smak, men ta mer än du tror
En stark vitlöksklyfta eller två små

Blanda ägg, turkisk yoghurt och havregryn i en skål. Låt stå under tiden som du finhackar lök och basilika. Blanda i quinoa, basilika, sambal oelek, lök, pressad vitlök och smulad fetaost i skålen med äggblandningen. Se till så att ingredienserna är välblandade.

 Låt stå en liten stund, typ tills stekpannan är varm. Häll i klickar med smet, så stora som du tycker är lagom. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. 

Servera med något gött. Citron passar bra till så kanske en citronyoghurt och tomatsallad?  (null)

(null)
Jag stekte några salviablad och hade till. Gillar man stekt salvia så var det gott hehe. 

Mat, recept & kalorier | |
Upp