Kall grön ärtsoppa

Igår gjorde jag den här ärtsoppan. Går fort att göra och är lagom lätt att äta i värmen... eller kanske kan man säga i hettan? 

Du behöver: 
Gröna frysta ärtor, jag tror jag hade ungefär 500-700 g. 
En gul lök
Lite rapsolja
En buljongtärning
Vatten
Färsk mynta
Svartpeppar
Eventuellt salt

Hacka löken, stek i oljan tills den är mjuk. Häll i ca 2/3 av ärtorna. Värm upp med vatten, vet ej hur mycket men kanske 1-1,5 liter ungefär. När det har sjudit en stund tar du av kastrullen från plattan och lägger i myntablad.  Mixa och smaka av med kryddor. Häll i resten av de frysta ärtorna och rör runt tills de har tinat. Mixa igen och smaka av med kryddor. Ät & njut. 

Jag glömde ta mått och gick lite på känsla. Poängen är att när man häller i de frysta ärtorna i den mixade soppan tinar de frysta ärtorna och soppan svalnar av. Man får prova sig fram lite, men här kan vi snacka snabbmat! Kaloriinnehållet landar på ungefär 200 kalorier per portion. Det gäller alltså att komplettera med tillbehör eller ta riktigt mycket soppa för att få en komplett måltid.        (null)



Mat, recept & kalorier | |
Upp