Nyår

(null)
Idag har vi chillat järnet. Hela lilla familjen gick till byn och handlade i förmiddags, Mimmi sov dock i vagnen och vaknade när vi var hemma igen. Efter nån timmes lek kändes det som ett omöjligt uppdrag att underhålla vår lilla lady så hon och jag åkte till gymmet. 
(null)
Två flugor i en smäll. Jag får träna och Mimmi kan utforska. 
(null)
Och det gör hon, smiter iväg och känner på prylar. 
(null)
Hejdå dårå!
(null)
(null)
Ikväll har jag och Filip ätit middag och nu ska vi chilla till tolvslaget och sen förhoppningsvis få sova, men allt hänger på Mimmi och raketerna. 

Till försnacket åt vi baconlindade dadlar, till middag åt vi bakad rotselleri med torsk och mandelsmör. Till efterrätt gjorde jag några Brigaderios. Det var mums! 

Hopps ni firar in året ordentligt, gott nytt år ! 
Vardagen | | Kommentera |

Ett träningspass

Så kom julen och förstörde träningsrutinerna. Nåja. Det är inte värre än att börja igen. Jag gymmar ju lite nu och försöker att få med hela kroppen men vet inte om jag lyckas. Hur som helst så trivs jag med gymträning just nu. Mitt upplägg för tillfället är att träna hela kroppen men  att under ett pass fokusera på överkropp/mage-rygg/underkropp . Så var tredje träningspass är jag mer noga med att till exempel träna benens olika muskler.  Jag har lite övningstorka så har du förslag på bäckenbottensvänliga övningar hade det varit  roligt.

(null)
De övningar jag gör mest är:
 •  Marklyft med lätt vikt
 • Knäböj med skivstång i kombination med axellyft (eller vad det nu heter när man lyfter skivstången rakt ovanför huvudet)
 • Armhävningar på knä
 • Höftlyft
 • Rygglyft
 • Olika magövningar där man tränar inre magmusklerna
 • Enbent knäböj
 • Solhälsningen (yoga)
 • Sittande dips
 • Musslan
 • Stretch med fokus på benen och höfterna


Hälsa, kropp & träning | | Kommentera |

Årssammanfattning 2018


Jag snodde UnderbaraClaras årssammanfattning och här kommer den: 

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? Oh ja. Var höggravid, fick barn, gifte mig, var föräldraledig med att vad som tillhör, och en massa andra saker! 

Genomdrev du någon stor förändring? Nej. Skoja haha! Inget är sig likt. Att få barn har såklart ändrat allt. Vardagen, hur jag tänker, vad som är viktigt, kroppen, kosten, träningen, relationerna, mitt jobb kommer förändras, ja typ allt. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja. Eller alltså, har ju lärt känna ett gäng mammor under hösten. Men vänner som jag kände innan sommar fått barn är 2-3 stycken. 

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? Gissa tre gånger. Den 22 mars såklart. (null)

Och den 18 augusti. 

(null)


Dog någon som stod dig nära? Nej, inte som stod mig nära. 

Vilka länder besökte du? Sverige och Sverige. Det längsta vi har åkt i år var Göteborg för smart ett år sedan. 

Bästa köpet? Oj. Vi har köpt så mycket nu när jag tänker på det. Men barnvagnen. Och vigselringarna som får symbolisera bröllopet. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja. Min lilla familj. Våra nära och kära. Hösten och julen har varit bästa hittills. Hösten har i och för sig också innehållit mycket jobbigt, men största delen fina saker och jag kommer tänka tillbaka på den med värme. 

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? Hmm... sommardagar ute tror jag. Vi fick hålla oss inne i värmen ganska mycket eftersom Mimmi var så liten och det var så varmt. Kanske lite mer tid för trädgårdsarbete under vår och sommar. 

Vad önskar du att du gjort mer? Läst! 

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för saker i onödan. 

Favoritserier från året som gått? Oj, har avverkat många serier men nu står det helt still. Handmaids tale iallafall. Och The affair kanske. 

Bästa boken du läst i år? Jag läste kanske  nån bok i januari men annars har det inte blivit mycket läsande. Jag har nästan läst klart Ett litet liv men annars inget förutom kurslitteratur och föräldraråd på typ familjeliv.se 

Största musikaliska upptäckten? Hmm...  återupptäckte Mando Diaos Infruset som ni vet. Håkans nya skiva. Barnsånger har det blivit en del. Imsevimsespindel är det som går hem bäst just nu... En träningslista på Spotify som heter Training power . Typ så. 

Vad var din största framgång på jobbet 2018? Haha! Ja... jag har jobbat knappt 1,5 månad totalt detta året. Men kanske att jag fick en bra löneökning, att jag var på kurs i höstas och att jag har läst en distanskurs som jag kommer ha nytta av nästa år. 

Största framgång på det privata planet? Förutom allt det självklara som att vi har klarat av att ta hand om ett barn som dessutom verkar vara väldigt välmående så skulle jag säga att min och F:s relation bara blir bättre och bättre. Och att jag är kompis med min kropp äntligen. 

Största misstaget? Att vi inte lyssnade på vår magkänsla kvällen innan Mimmi föddes. Barnmorskan sa att F skulle åka hem över natten och sova när jag stannade kvar på BB. Det var ett mycket stort misstag. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Oj så svårt. Allt har känts mer i år. När jag har varit ledsnare så har jag verkligen varit ledsen, men när jag har varit glad så har jag varit jätteglad. Framförallt finns det så mycket att vara glad för nu. 

Vad spenderade du mest pengar på? Bröllopet och Mimmi. 

Något du önskade dig och fick? Ett barn som mår bra. Ett drömbröllop. En fungerande kropp. 

Något du önskade dig och inte fick? Ja, men inget som är värt att skriva här. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?Var ute och åt med F, superhöggravid. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? När jag tänker på det, nej. 

Vad fick dig att må bra? Mimmi och F såklart. Men också de personerna som står mig nära. Att sluta amma. Att träna och gå mycket. Att träffa nya kompisar och att under hela hösten ha fått vara i en föräldraledig bubbla. 

Vem saknade du? Mamma, och att träffa mina bröder mer. 

Vilka nya människor träffade du? Åh. Mina mammakompisar och alla bebisarna 💗

Mest stolt över? Helt ärligt? Hur jag och F är föräldrar, hur vi tänker och gör. 

Högsta önskan just nu? Ja du. Att vi ska kunna hälsa på delar av min familj i Göteborg under tidig vår. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag ska ju jobba igen så allt blir annorlunda. Men vi får hitta en ny vardag. Och till hösten när Mimmi börjar förskolan så blir det annorlunda igen. Men det är ganska tydligt vad 2018 har handlat om. Och jag tror att 2019 kommer bli som 2018:s alla bästa delar. Kanske kanske hittar vi ett hus också. Mest för att det hade varit liiite olägligt men ändå gött. 

Mammalivet, Vardagen | | Kommentera |
Upp