Fredagsfeeling och förberedelser

(null)
I fredagsförmiddag åkte jag med Mimmi till Fröjd och ät lunch. Det är barnvagnsvänligt och fina saker att titta på när man äter. Jag tänker så bra när jag är där själv. Det blir alltid att jag sitter och äter länge om jag åker dit själv. Efter det köpte jag vin, packade in mig & Mimmi & alla prylar i bilen & begav oss till hennes farmor och farfar. När bilen hade stått i solen visade termometern 40 grader,  så sjukt?
(null)

Hos Mimmis farmor och farfar fick hon lite gröt med katrinplommonpure, sen hörde vi hennes första antydan till ett riktigt litet skratt.  (null)
Efter det åkte vi och hälsade på hennes kompis innan de begav sig tillbaka till sin hemstad sex timmar härifrån. Längtar tills nästa sommar, då kommer de kännas lite mer jämngamla & kan kanske leka lite med varandra! Mimmi fattade ingenting men var fascinerad och ville gärna röra vid den lilla plutten. (null)
Vi avslutade fredagen med tacos och sen sov Mimmi hos sin farmor och farfar (var lugna, vi sov på övervåningen). Jag sov typ fem timmar och var ganska trött när vi gick upp lite över sju. 

Men det botades fort för en timme senare blev jag körd till en frisör som min svägerska känner. Min svägerska hade nämligen fixat så vi hade hela förmiddagen hos frisören för klippning, fix av bryn och provuppsättning av håret till bröllopet. Hon hade också fixat både ost & kex + lunch till oss alla tre. Jag hade med mig lite vin & bubbel som vi snuttade på från klockan nio. 
(null)
Min sambo hämtade oss och så badade vi lite i mina svärföräldrars pool och åt innan vi begav oss hem för en myskväll med film & snacks. 

Det har med andra ord varit en sjukt lyxig helg! Och att dricka bubbel nio på morgonen var en oväntad bra idé, jag menar ett eller två glas, ha det mysigt & sen ha slappestunden samma dag = inte sliten dagen efter och slipper bakfyllan! Kanske inget man gör varje helg men såhär en gång vart femte år är ju rimligt och gött.  (null)
Den här tiden innan bröllopet är mysig och innefattar massa lyx som är svårt att inte njuta hur mycket som helst av. Två av mina vänner plus min svägerska har ju gift sig de senaste två åren och jag tyckte så mycket om det här med att göra tiden innan till något som liksom tillhör bröllopet, förberedelser & umgänge med nära & kära.  Därför har jag försökt låta den här tiden bli det, och det tycker jag verkligen att den har blivit. På många sätt önskar jag att någon gifter sig varje år i min vänskapskrets, så att man kan få hänga på bubblan med förberedelser, dekorationer, hippor & självaste festen. 

Det blir både en fördjupning av vänskapen, roliga minnen & så ägnar man extra mycket tid åt paret som ska gifta sig. Det har varit häftigt att få vara en del av det för mina vänner, och att nu stå mitt i det själv. 

Mammalivet, Vardagen | |
Upp