Ricottaplättar med stekt aubergine

Till 2-3 portioner. 

Du behöver: 
3 ägg
200 g ricotta 
Riven parmesan
1/2 dl mjöl
Färsk hackad basilika efter tycke & smak
Färsk hackad dill efter tycke & smak
Lite chili
Lite olivolja
Salt & peppar

(Aubergine
Tomat
Turkisk yoghurt)

Blanda alla ingredienser till plättarna & stek små klickar tills de fått fin färg. Servera med nätt gott till. Vi åt med stekt aubergine & en tomatsallad + turkisk yoghurt. (null)

Mat, recept & kalorier | | Kommentera |

Sommarprat del 5

Arne Ljungkvist. Det här sommarpratet lyssnade jg inte klart på, kanske för att jag inte är sportintresserad. Men är man det så är detta säkert jättespännande! 
(null)

Stefan, Ebbas pappa. Detta är det sorgligaste sommarpratet och var jobbigt att lyssna på. Men också viktigt. Vad händer när ens livs mittpunkt inte finns mer? 
(null)

Elin Olofssons sommarprat är ett av mina absoluta favoriter. Hon skriver om landsbygdens matriarkat och jisses vad saker föll på plats i hjärnan! Hennes språk är dessutom helt fantastiskt och jag tror jag ska köpa mig nån av hennes böcker! 
(null)

Marko "Markoolio" Lehtosalos sommarprat var både väntat och oväntat oerhört känslosamt oh jag grät när jag lyssnade på det. Kanske för att jag kände igen mig så förbannat mycket i vissa grejer. Den som säger att klassamhället inte finns skulle ta och lyssna på det här, och så mycket har inte ändrats sen dess! 
(null)


Recensioner och sånt | | Kommentera |

Babycafe, lunch & jobb

Idag har vi haft en intensiv dag. Eller... händelserik är kanske bättre. Det är ju babycafe på torsdagar och det vill man inte missa för allt i världen! 
(null)

Idag var temat anknytning & samspel. Efter informationen pratade vi och sen gick några av oss och åt lunch. Vi satt ganska länge och åt & pratade.  (null)
Efter långlunchen gick jag & Mimmi vidare till mitt jobb och hälsade på där. Det blev gofika, lite jobb & mycket snack. När vi kom därifrån var klockan fem, Mimmi hade slocknat i vagnen och jag traskade hem med en blomkål på skötväskan. 

Jag tror Mimmi blev mätt på intrycken för när vi kom hem blev det lite lek, mat, bad & ersättning sen somnade hon och sover nu som en stock... i spjälsängen (kors i alla tak) och jag somnade just om henne med nappen (ännu mer kors i alla tak).  (null)
Jag har hunnit duscha, sälja bröllopsgrejer & bara tänka på att livet idag har varit bra. Riktigt bra. 
Vardagen | | Kommentera |
Upp